Glasbena skupina MEGA BAND proti revščini

Vir: Govori.se
30. 8. 2012

Štajerska glasbena skupina Mega band se je odločila za velik zahteven projekt, in sicer projekt dobrodelnosti.

Že nekaj časa želi skupina opozoriti na revščino, ki je vse bolj prisotna v naši družbi. Prav revščina je vzrok, da so naredili pesem ČRNI MOŽJE. S skladbo so želeli opozoriti vse, ki imajo vpliv in moč, da je čedalje več revnih, da veliko ljudi ne najde izhoda, vse več je lačnih otrok in takšnih, ki morajo živeti v pomanjkanju.

Predvsem pa skladbo ČRNI MOŽJE namenjajo slovenski politiki, ki ji je malo mar za vse tiste, ki občutijo tolikokrat izrečeni "prag revščine". Ker imajo politiki zaprta ušesa, so se v Mega bandu odločili narediti projekt NE ZATISKAJ OČI - POMAGAJ. Glasbena skupina se redno udeležuje dobrodelnih akcij, tudi koncertov, zato so v jesenskem času sklenili pripraviti velik dobrodelni koncert in ob tem upajo na odziv in pomoč slovenskih glasbenikov ter vseh, ki bi bili pripravljeni pomagati. Pridobljena sredstva bi namenili otrokom, ki živijo v revščini.

"Tudi mi smo del naše dežele in tudi nas se dotaknejo te žalostne zgodbe. Ne moremo si vedno zatiskati oči, saj lahko podobna usoda doleti tudi nas. Imamo talent, s katerim lahko nekaj naredimo in prispevamo vsaj delček za lepše življenje," je mnenje skupine Mega band. NE ZATISKAJ OČI - POMAGAJ!

Priporočamo