Glasbena zgodba Itak Džafest bo septembra dobila novo poglavje

Itak Džafest festival (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
Vir: Govori.se
5. 8. 2011 | Promocijsko sporočilo

Bliža se glasbeni festival Itak Džafest 2011!

Ljubljanske Križanke bodo 10. septembra zatresli udarni zvoki urbanega festivala, ki bo v bogati žanrski ponudbi razveselil vse Itakovce in ostale glasbene navdušence. Festivalsko dogajanje bo tako odprla slovensko-finska naveza The Toronto Drug Bust, ki združuje rock, blues, indie in še kaj, za njimi pa bodo obiskovalce zagotovo dodobra razgreli Dubioza Kolektiv. V Sloveniji dobro poznana crossover skupina bo z uspešnicami, kot so »Blam«, »Kokuz« in »Firma Ilegal«, zagotovo na noge spravila tudi tiste, ki koncerte spremljajo bolj umirjeno. Najbolj zagreti fani britanskega indie pop-a zagotovo nestrpno pričakujejo zasedbo The Wombats, ki k nam prihaja iz Liverpoola. Prepoznavnost pri širšem občinstvu so si priborili leta 2007 z uspešnico Let's Dance to Joy Division, na slovenskem odru pa jih bomo videli prvič.

Itak Džafest 2011 bodo zagotovo okronali Editors, ena najuspešnejših britanskih glasbenih zasedb v zadnjem desetletju, ki jo bomo pri nas gostili po ustvarjanju njihovega težko pričakovanega četrtega studijskega albuma. Med izmenjavami nastopajočih na velikem odru Križank bo v značilnih elektronskih ritmih glasbeno vzdušje stopnjeval slovenski duo Danza Macabra, ki bo poskrbel tudi za veličastni zaključek, predviden nekaj po polnoči.

10. septembra bomo tako priča urbanemu festivalu na naših tleh, ki bo Itakovce in ostale glasbofile s trendovskim glasbenim miksom zagotovo navdušil. Se vidimo! Itak!