Glasbenik Damiano Roi se je poročil!

Glasbenik Damiano Roi se je poročil! (foto: Luka Rebolj) Luka Rebolj
Vir: Nova
18. 9. 2018

Kadar je ljubezen v zraku, ni ovir, da se ne bi ljudje našli in družili. Tako je glasbenik Damiano Roi nedavno v Mariboru sklenil zakonsko zvezo s svojo dolgoletno partnerico Petro, s katero imata osemletno hčerko Paris.

Pravljično poroko sta načrtovala kar nekaj časa, razlogov za veselje je bilo precej. "Najina hči Paris se je izjemno veselila tega srečnega dogodka," je priznal Damiano, ki je s svojo izbranko Petro po desetih letih končno pripeljal pred oltar. "Bil je izjemno pravljični dogodek in za naju eden lepših na najini skupni poti," je še dodal Damiano. Petra in Damiano sta poroko sklenila v svečani dvorani Rotovž v Mariboru, kjer družina zadnja leta tudi živi.

Priča

Poroka v Mariboru je pritegnila kar nekaj pogledov, saj sta se mladoporočena skozi mesto popeljala s kočijo, na vozu pa ju je spremljal tudi pevec Damjan Murko, ki pa je imel prav posebno vlogo. V vlogi poročne priče je namreč stal ob strani nevesti Petri, s katero sta prijatelja že več let. "Z Damianom in Petro se poznamo že približno pet let. Damiano je odličen pevec, pel je na krstu najinega sina Tiarja. Od takrat smo dobri prijatelji," je zaupal Damjan. Po obredu sta se zakonca s pričama in otroki ob zvokih harmonike odpeljala s kočijo po centru Maribora. Presenetili so tako turiste kot domačine, ki so jim z mahanjem in vriskanjem zaželeli srečen zakon. "Petra je zmeraj govorila, da če se bosta poročila, bom njena priča. In po enajstih letih njunega partnerstva sem zamahnil z roko in si mislil, da te poroke tako ali tako nikoli ne bo. Dokaz več, da sem se motil in da za zmagoslavje ljubezni ni nikoli prepozno. Prvič sem prevzel vlogo poročne priče in v veliko čast mi je bilo, da me je Petra izbrala za to pomembno funkcijo. Iz srca jima želim vse najboljše, saj veste, če bi imeli to moč, da bi gore premikali in oceane praznili, ljubezni pa ne bi imeli, nismo nič."

Besedilo: MIMA // Fotografije: Luka Rebolj

Priporočamo