Glasbenika Manca Špik in Isaac Palma sta ugotovila, da se odlično dopolnjujeta

“Medtem ko imam kolegov in znancev nešteto, lahko na prste ene roke preštejem moje prave prijatelje.” (foto: Jaka Bizjak) Jaka Bizjak
Vir: Story
19. 4. 2019

Pred kratkim sta znova predstavila skupno pesem Po tebi mi diši ljubezen, ki je nastala kot spremljava resničnostnega šova Ljubezen po domače. 

Tako Manca kot Isaac sta svojo ljubezen in srečo že našla in upata, da se bo pesem, ki govori o tej sreči, dotaknila tudi tistih, ki o njej še sanjajo.

Story: Manca, ni skrivnost, da sta se z Isaacom dobro ujela. Kako se spomnite vajinega prvega stika? Je za ustvarjanje potrebna tudi dobra energija, ki preskoči med glasbenikoma?

Spoznala sva se šele na snemanju videospota za skladbo Oba. Iskrica med nama je takoj preskočila in v enem dnevu sva posnela spot, ki ima danes več kot 5,5 milijona ogledov. Zelo sem vesela in počaščena, da lahko že drugič sodelujem s tako izjemnim pevcem, kot je Isaac.

Story: Sodelovali ste že z različnimi glasbeniki. Katera pesem, kateri duet se vas je najbolj dotaknil in zakaj?

Vsako sodelovanje za seboj pusti bogate spomine, čustva pa so vedno intenzivna. Moram pa priznati, da se me najbolj dotaknejo tista sodelovanja, ki nastanejo povsem spontano, nenačrtovano. Najbolj mi postane toplo pri srcu, ko se spomnim nekaterih nastopov ali pa samo druženj z glasbeniki, ko smo preprosto zagrabili mikrofone in začeli peti.

Včasih je bilo to za publiko, pogosto pa tudi samo za nas. Med najlepše spomine se bo zagotovo zapisalo moje prvo in edino sodelovanje z Oliverjem Dragojevičem. Pred nekaj leti sva se spoznala na nekem dogodku, kjer sva oba nastopala, in se v garderobi zaklepetala. Prosil me je, da bi z njim odpela njegovo pesem Vjeruj v ljubav. Hitro sem poiskala besedilo in ga dvakrat ponovila in že sem stala ob njegovem klavirju. Takšni trenutki ostanejo za vedno.

Story: Kaj vam je pri snovanju prijateljstva najbolj pomembno in s kakšnimi ljudmi ne morete sodelovati?

Medtem ko imam kolegov in znancev nešteto, lahko na prste ene roke preštejem prave prijatelje. Sem bolj tiha in zaprta, držim se ljudi, ki me spremljajo že vse življenje. Pri sklepanju novih znanstev sem dokaj previdna, saj sem se v preteklosti že močno opekla in so moje zaupanje hitro izkoristili. Naslednji dan sem na primer moje zaupne besede že lahko prebrala v rumenem tisku ... V vseh teh letih pa sem dobila že kar precej trdo kožo in tudi ljudi znam dokaj dobro 'prebrati'. Če se nekomu odločim zaupati, je to to. Morda se zgodi enkrat na desetletje, da v življenje spustim novega prijatelja ali prijateljico.

Story: Po tebi mi diši ljubezen je naslov nove pesmi, ki je tudi nekakšna himna resničnostnega šova Ljubezen po domače. Kakšni se vam zdijo tovrstni šovi?

Jih kar rada spremljam, predvsem zato, ker me sproščajo. Zanimivo je opazovati, kako se ljudje, ki so sicer nevajeni kamer in pozornosti, obnašajo in tudi kako se njihovo vedenje skozi čas spreminja. Koncept resničnostnega šova mi je zanimiv tudi z vidika skupinske dinamike, saj se producenti vedno dobro potrudijo, da ustvarijo ravno pravšnjo mero medosebnih napetosti. Da bi se pa v njihove 'prigode' spuščala globlje in z 'junaki' teh šovov tudi simpatizirala, pa ne. (smeh)

Story: V videospotu za pesem sta sodelovala tudi nekdanja udeleženca šova Renato in Tamara, ki se bosta poročila. Kaj menite o takšnih srečnih koncih?

Upam, da bo konec res srečen in da se bo sreča nadaljevala, tudi ko ugasnejo kamere. Vsakdanjik ni pravljica in za srečo dveh se je treba ves čas boriti. Verjamem pa, da vsakemu mlademu paru tovrstna pozornost dobro godi in sta mladoporočenca dovolj pametna, da lahko iz vsega potegneta veliko več kot le lepo izkušnjo.

Story: Kdaj pa pride pri vas na vrsto poroka? In kakšno poroko bi imeli, če bi jo sami organizirali?

Čeprav sem bila vzgojena v dobri, spodobni družini, pa sama na zakon oz. poroko nimam povsem klasičnega pogleda. Zame več kot poroka oz. kakršenkoli tradicionalen, verski ali uraden, obred pomeni zaobljuba med dvema osebama, ki je zapisana v srcih. Nimam predsodkov do življenja na koruzi in ne razmišljam o poroki. Nikoli nisem sanjarila o njej in najbrž tudi ne bom.

Story: Glede na to, da pesem nosi tudi posebno ljubezensko sporočilo, kaj vam pomeni ljubezen?

V tem trenutku doživljam najbolj intenzivno ljubezen, ki obstaja. Ljubezen matere do svojega otroka. Seveda je tudi partnerska ljubezen nekaj najlepšega, kar človek lahko doživlja, sploh če traja že vrsto let. Sama sem rojena pod srečno zvezdo, saj so mi zvezde v obeh primerih naklonjene. Naj traja.

Isaac Palma

Story: Z Manco sta že pred časom zapela pesem z naslovom Oba, ki je navdušila marsikoga. Ima pa tudi pet milijonov ogledov. Čestitke!

Moja glasbena kariera se je začela ravno z izdajo pesmi Oba, ki sva jo ustvarila z Manco. Obema, tako meni kakor tudi Manci, je teh pet milijonov ogledov pomenilo veliko priznanje in kar nisem mogel verjeti, ko sem videl, da ima pesem rekordno število ogledov. Z Manco sva ljudem dala ravno to, kar so želeli slišati, in nobeno izhodišče torej ne bi moglo biti lepše kot ravno to.

Story: Pesem spremlja resničnostni šov Ljubezen po domače. Kako vi spremljate resničnostne šove?

Kako lepo je prižgati televizor, se zlekniti na kavč, potem pa slišati svojo pesem, ki spremlja najbolj gledan resničnostni šov te pomladi. Ker me pogosto ni doma, TV gledam, ko mi to dopušča čas, vsekakor pa se trudim, da šova Ljubezen po domače ne zamudim, in si ga rad ogledam.

Story: Glede na to, da ste bili v resničnostnem šovu (sicer glasbenem), bi se kdaj še prijavili v kakšnega in kakšna izkušnja je bila za vas Slovenija ima talent?

Oddaja Slovenija ima talent mi je prinesla veliko izkušenj, predvsem pa sem tam lahko počel to, kar mi je najljubše, to je petje, s katerim sem se predstavil Sloveniji. Prijavil sem se povsem brez pričakovanj in niti v najslajših sanjah si nisem mislil, da bom končal kot superfinalist. Zdi se mi, da sem takrat še enkrat dojel, da kdor hodi po poti svojega srca in leti na krilih svojih sanj, hodi po pravi poti. Morda bi še kdaj spet bil v kakšnem šovu, vendar bi znova moral čutiti zanos do tega, kar bi moral v njem početi.

Story: Ni več skrivnost, da s soprogo Patricijo pričakujete naraščaj. Kako ste izvedeli veselo novico in kako se počutite ob tem?

Res je, s Patricijo pričakujeva otročka in zdi se, da sva vsak dan bolj in bolj vesela in kar ne nehava odštevati dnevov do tega posebnega dne, ko bomo postali družinica. Veselo novico mi je žena predala povsem v šoku, in to ob zelo zgodnjih urah. (smeh) Še preden sem odprl oči, me je zbudila s kriki veselja, da je noseča. Mislil sem, da sanjam. Odkar sva se poročila, sva povsem nerazdružljiva, zato mi je novičko predala takoj za tem, ko je izvedela sama. Prav rad podoživim tisto s čustvi nabito jutro.

Besedilo: Mihaela Margan Kocbek // Fotografija: Jaka Bizjak

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story7/2019

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 7/2019

Story 7/2019, od 28. 03. 2019