Goran Dragić je najbolj prijazen fant v NBA!

Goran Dragić je najbolj prijazen fant v NBA! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
9. 10. 2017

Košarkarska vročica po zlatem uspehu slovenskih junakov se še ni ohladila, odzivi glede naših košarkarjev, ki služijo kruh v tujini, pa dežujejo z vsega sveta. Največ pozornosti je zagotovo deležen Goran Dragić, član Miami Heata, ki je po nekaj dneh počitka odpotoval v deželo čez lužo.

V Ameriki je že pred leti osvojil tako košarkarski parket kot tudi srca navijačev in medijev, predvsem ti so povsem navdušeni nad slovenskim reprezentantom, ki velja za enega izmed najbolj prijaznih in srčnih košarkarjev. "Že nekaj let, odkar sem dopisnica Pop TV v Ameriki, za oddajo 24ur občasno pripravljam prispevke o Goranu Dragiću in mislim, da je dovolj, če povem, da je eden mojih najljubših sogovornikov.Vedno prijazen, dostopen, zanimiv," nam je zaupala Tadeja Lampret, ki je bila ena izmed prvih, ki so Goranu čestitali po vrnitvi  s prvenstva.

"Z njim se je izjemno lahko pogovarjati, večkrat se med intervjuji ali pa po njih tudi nasmejimo, kljub temu da je čas zelo omejen. Vse je zelo sproščeno, brez zvezdništva.  Tudi če njegovo moštvo izgubi in je Dragić malce slabše volje ali pa je poškodovan in v bolečinah, ne bo odklonil intervjuja po tekmi. Skromno pravi, da je zgolj profesionalec. Zagotovo drži, ampak jaz mislim, da ima njegovo vzorno vedenje verjetno še več opraviti tudi z njegovo osebnostjo, z vzgojo, s tem, da ceni vsakogar," slovenskega košarkarskega junaka kar ne more prehvaliti dopisnica.

V finalnem obračunu je dokazal, da je rojeni vodja, kar je bila tudi edina pomanjkljivost, ki so mu jo v samem začetku na parketu očitali. Kaj kmalu bi lahko prevzel tudi kapetanski trak na Floridi. Komplimenti na račun slovenskega košarkarskega asa pa ne prihajajo le iz ust Slovencev, temveč dežujejo z vseh strani Amerike, medtem ko ga številni opisujejo kot najbolj všečnega igralca ekipe, pa tudi nadvse odprtega in zabavnega.

"Pred kratkim, ko sem bila v Miamiju in pripravljala prispevke o Goranu Dragiću, sem govorila z nekaterimi ameriškimi kolegi, ki dnevno spremljajo moštvo Miami Heat in Gorana Dragića. Navdušeni so nad njim. Vsi po vrsti so mi razlagali, da morda v Miamiju še nikoli ni bilo tako všečnega igralca, tako prijetnega, dostopnega in vljudnega," pove Tadeja. Prav zato ni čudno, da so mu pred kratkim podelili tudi nagrado lokalnih medijev za najbolj profesionalno sodelovanje, čeprav ameriški novinarji običajno nimajo pretirano prijateljskih odnosov in vezi s športnimi zvezdniki. Tam je vse posel, vse je zelo profesionalno.

Maja Muhič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri