Goran Dragič je poln energije in želje po delu!

Goran Dragič je poln energije in želje po delu! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
26. 7. 2017

Predanost, poštenost in dobrodelnost. Vrednote, na katerih gradi kariero, so postale njegov zaščitni znak. Goran Dragić jih s kombinacijo športa in zabave prenaša na mlade, dokazuje, da je sam veliko več, kot le košarkarski as in dres s številko sedem. Priznam, pristnost in toplina, ki smo ju začutili ob njem, nekako ne sovpadata z zvezdniškim 'poreklom.' Kratko in jedrnato, Gogi je car!

Pokukali smo v dogajanje že tradicionalnega košarkarskega kampa za osnovnošolce na Rogli. Izkušnja, ki jo mladi upi jemljejo za neprecenljivo kaliti se pod okriljem trenutno najboljšega slovenskega košarkarja in člana ekipe NBA Miami Heat. Najsi bo miamijska fuzija palm in atlantskega podnebja ali slovenska idila, Gorana prevevata energija in želja po delu.

Tako so ga vzgojili starši in še danes živi z enakim prepričanjem. "Vsak športnik si želi, da bi ga navijači in ljudstvo imeli radi," je dejal nekoč v intervjuju. Glede tega je iskren, prizna, da rad ugodi navijačem, z zavedanjem, da brez navijačev ni klubov in brez klubov ni igralcev.

A črta med zasebnostjo in službenimi obveznostmi obstaja: "Družina je sveti prostor, katerega ne želim vpletati." Med trenutnimi poletnimi trenutki v Sloveniji si ustvarja spomine, ki jih bo v svojem drugem domu hranil še dolgo po tem, ko bo znova sedel na letalo. Slovenščino ohranjajo v družini, tako kot pri srcu kljub slavi svetovnega kova ohranja tople spomine na čas Slovana in Ilirije, svojega prvega kluba: "V Iliriji sem spoznal najboljše prijatelje, v Slovanu pa doživel nekatere najlepše zmage in košarkarske trenutke."

5 vprašanj na hitro

Story: Ste neverjetno zagnani, ambiciozni, uspešni. Je po skoraj desetletju igranja v prestižni ligi NBA v vas preostalo še kaj tistega nadobudnega Gogija z začetnih korakov na reprezentančno pot?

Seveda, brez tega verjetno ne bi bil tako uspešen. Še vedno me sem ter tja malo razganja, zlasti kadar sva skupaj z bratom Zokijem.

Story: Kakšen je občutek, ko tudi prek luže vidite ljudi iz domovine?

Zagotovo lep. Zelo se razveselim srečanja z Benom Udrihom, Anžetom Kopitarjem, Sašem Vujačićem ... zelo lepo je na tekmah videti tudi slovenske navijače in izobešene slovenske zastave.

Story: Ameriška navada, ki se je nikakor ne morete nalesti in obratno – katere se ne morete otresti?

Težko rečem, da se kakšne ne morem otresti, se pa še danes ne morem navaditi njihove odprtosti. Američani so namreč izredno odprt narod, ki tudi popolnim tujcem zastavljajo osebna vprašanja.

Story: Vidite poslanstvo v tem, da ljubezen do igre na koš prenesete na sina in vam uspe uspehe nadaljevati z naslednjo generacijo Dragićev?

Sina nisem in ga tudi ne bom silil v košarko. Bi pa nanj rad prenesel delavnost, zagnanost in poštenost. Želim si, da bi te vrednote prenesel na področje, kamor se bo usmeril.

Story: Kako vzgajate otroka? Ste očetovsko strogi ali očetovsko popustljivi?

Mislim, da oboje, a v mejah normale, seveda.

Neja Drozg

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story29/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 29/2017

Story 29/2017, od 13. 07. 2017