Goran Dragić kot pravljični junak: Mladim je vzor

17. 9. 2017 | Vir: Lady
Deli
Goran Dragić kot pravljični junak: Mladim je vzor (foto: Robert Krumpak)
Robert Krumpak

Košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki kljub izjemnim uspehom v ligi NBA velja za enega najbolj prizemljenih slovenskih športnikov, je bil pred kratkim v nakupovalnem središču Citypark, kjer je mlade bralce presenetil s prav posebno pravljico, v kateri nastopa kot glavni lik.

"Doma imam dva otroka in tudi sam sem kot otrok oboževal pravljice, zato sem zelo vesel, da lahko v tej knjigi nastopam kot nekakšen pravljični junak," je z nasmehom na obrazu povedal naš košarkarski as Goran Dragić. Mali in radovedni bralci so s knjigo v rokah in z žarom v očeh v Cityparku nestrpno stali v vrsti in čakali na podpis. Podpis junaka, v čigar življenje lahko po novem vsak večer, tik pred spanjem, pokukajo tudi skozi slikanico z naslovom Goran, legenda o zmaju.

Dragić je za pravljico, ki govori o njegovi življenjski poti, prepleteni z vzponi in padci ter zmagami in porazi, napisal tudi nagovor: "Sporočilo pravljice je preprosto. Otrokom želimo povedati, da vedno lahko sanjajo. S trdim, predanim delom in pozitivnostjo pa te sanje lahko tudi dosežejo."

V resnični pravljici, ki jo je napisal mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, bodo otroci lahko spoznali, kaj vse naša športna legenda počne, ko ni na košarkarskem parketu.

"Vesel sem, da nas je v Cityparku tokrat obiskal vrhunski športnik in idol številnih mladih in nadobudnih športnikov. Prepričan sem, da bo pravljica, ki jo bom tudi sam doma bral s svojimi puncami, marsikoga spodbudila in mu pokazala, da se z vztrajnostjo lahko doseže čisto vse," je povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka, kjer vsako leto obiskovalcem vseh starosti dan polepšajo z več kot 250 dogodki.

"Prost dan, to, da nimam treningov, da nimam v rokah žoge, da sem lahko doma z družino – to je tisto, kar meni polepša dan," pa je za konec še dodal NBA-zvezdnik, ki ga v kratkem čaka evropsko prvenstvo v košarki.

A. P. K.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ