Goran Dragič: "Odraščali smo na ulici – s športom”

Goran Dragič: "Odraščali smo na ulici – s športom” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
13. 4. 2018

Podjetje dm drogerie markt, ki letos praznuje 25 let, začenja vseslovensko iniciativo Rastemo s športom. Z donacijo v višini 25 tisoč evrov bodo v sodelovanju s slovenskimi izvajalci športnih dejavnosti organizirali brezplačne športne urice za otroke.

Tako želijo otroke spodbuditi h gibanju, športni aktivnosti in druženju. Iniciativo za gibanje že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. Goran Dragić, kapetan zlate košarkarske reprezentance z lanskega evropskega prvenstva, je ob tem povedal: "S košarko sem odrasel in osebnostno zrasel. Šport je carski, zato naj tudi otroci tečejo in trenirajo. Ne glede na to, ali jim uspe ali ne, pomembno je, da se gibajo in so zdravi." Otroci namreč vse več časa preživijo pred računalniki in drugimi tehničnimi napravami, čedalje redkeje pa na ulicah in dvoriščih slišimo razigran otroški smeh. Vse manj so motivirani za gibanje, in zato med njimi prihaja do debelosti, slabše socialne povezanosti in slabše razvitih motoričnih spretnosti. Z gibanjem in športnim udejstvovanjem otroci razvijajo socialno in čustveno plat, spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo interese in oblikujejo samopodobo. Z iniciativo Rastemo s športom želijo otrokom pokazati, da sta gibanje in z njim povezano zdravo življenje lahko tudi zabavni.

Goran Dragič: "Odraščali smo na ulici – s športom”

Podpora slovenskih šampionov

Vseslovensko iniciativo Rastemo s športom, ki ima velik potencial za aktivacijo otrok, že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. "Veselimo se, da si bomo telovadnico tokrat lahko delili z otroki, jih motivirali in navduševali nad športnimi aktivnostmi. Sami si ne predstavljamo vsakdana brez športa in upamo, da nad gibanjem in druženjem ob športu navdušimo še koga," se nad iniciativo navdušujejo člani Košarkarske zveze Slovenije, ki jih šport spremlja na vsakem koraku. Klemen Prepelič, član slovenske košarkarske reprezentance, ki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila 1. mesto, je ob tem dodal: "Že od otroštva je šport del mojega vsakdana. Želim si, da bi šport vsem otrokom dal toliko kot meni, zato podpiram projekt Rastemo s športom."

Iniciativo z navdušenjem podpira tudi Deja Doler Ivanović, nekdanja vrhunska rokometašica, ki veselje nad rokometom prenaša na mlajše generacije v sklopu Krimove rokometne šole. Ob tem je povedala: "Sama takšnih možnosti nisem imela in res uživam, ko vidim nasmejana dekleta, ki so zaljubljena v šport, tako kot sem jaz. Ko si enkrat na vrhu, sta ponos in pogled na vse doseženo neverjetna. Zdaj moramo vse to prenesti na mlajše rodove in rasti skupaj z njimi." Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni podporniki projekta izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih. 

Foto: Goran Antley, Igor Zaplatil

Priporočamo