Goran Dragić: Počitnice v Grčiji

Goran Dragić: Počitnice v Grčiji (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
14. 8. 2017

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je po končani sezoni z družino priletel v Slovenijo na počitnice. Na drugi strani luže namreč pogreša domače, s katerimi lahko le enkrat na leto izkoristi čas za druženje.

Nekaj časa je bil tako v družbi ožje družine, za nekaj dni pa je z ženo Majo in triletnim Mateom in skoraj dveletno Viktorio odšel v Grčijo, kjer so lahko uživali v kristalno čistem morju in raziskovanju tamkajšnjih znamenitosti. "Grčija je bila Majina dolgoletna želja, saj sam ne hodim rad na dopust. Med sezono pogosto potujem in imam letala čez glavo. Rajši sem doma, a ženo po drugi strani razumem. Doma le težko najdeš mir, tako mi družinske počitnice pridejo še kako prav," nam je zaupal Goran, ki je bil navdušen nad lepotami grških otokov, zato se bo v prihodnosti zagotovo še vrnil. ,

Navdušila pa ga ni le pokrajina, temveč tudi zgodovina dežele, ki mu je še posebej pri srcu. Kot velik ljubitelj zgodovine se je namreč z veseljem posvetil raziskovanju mitov in antičnih znamenitosti, po katerih slovi grška država. "Rad berem knjige in gledam tudi filme na to temo. Ogledali smo si nekaj zgodovinskih znamenitosti, čeprav malčka tega še ne razumeta. Zato si nisem mogel vzeti prav veliko časa za ogledovanje in raziskovanje, tako da upam, da bo nekoč v prihodnosti za to še možnost," nam je razkril košarkar, ki se te dni s slovensko izbrano vrsto že pripravlja na nove izzive.

Nika Arsovski