Goran Dragić potrdil svoj nastop na svetovnem prvenstvu 2014!

Goran Dragić (foto: Goran Antley) Goran Antley
26. 5. 2014

Organizator igre Phoenixa in najboljši slovenski košarkar na EuroBasketu 2013 Goran Dragić je selektorju Juretu Zdovcu in vodstvu Košarkarske zveze Slovenije sporočil, da želi igrati na svetovnem prvenstvu 2014.

Svojo odločitev je 26-letni Ljubljančan, izbran v prvo peterko lanskega EuroBasketa 2013 v Sloveniji, na skupnem sestanku sporočil generalnemu sekretarju KZS Iztoku Remsu, direktorju članskih reprezentanc Mateju Avanzu in selektorju slovenske moške članske reprezentance Juretu Zdovcu.

"Letošnja NBA sezona v košarkarskem klubu Phoenix Suns je bila tako fizično kot psihično izjemno naporna, obenem pa so me pestile še težave s poškodovanim gležnjem. Sprva sem si res želel vzeti čas le za rehabilitacijo in družino, a sem si po enomesečnem premoru nabral moči ter lažje sprejel končno odločitev.

Prav tako so vse preiskave, ki sem jih opravil v zadnjem času, pokazale, da bom v popolni fizični kondiciji ravno v času svetovnega prvenstva. V veliko čast mi bo zastopati slovenske barve in v Španiji združiti navijače za skupen uspeh slovenske reprezentance," je sporočil Goran Dragić, ki bo tako zaigral že na svojem tretjem svetovnem prvenstvu. 

Jure Zdovc, selektor slovenske moške članske reprezentance:

"Z Goranom Dragićem smo se sestali prejšnji teden in sporočil nam je, da se je po naporni sezoni v NBA, v kateri je igral veliko in naravnost fantastično, spočil in, da bo igral za reprezentanco na tem svetovnem prvenstvu v Španiji.

To, da ima katerikoli igralec tako željo in 100% motivacijo igrati za državno izbrano vrsto, je najbolj pomembno. Njegova odločitev nas vse skupaj seveda zelo veseli, saj je Goran Dragić nosilec te reprezentance, okoli katerega gradimo ekipo za letošnji SP in evropsko prvenstvo prihodnje leto. Cilji so pri meni vedno visoki in bodo z Goranom Dragićem zagotovo lažje dosegljivi."

Selektor Jure Zdovc bo seznam kandidatov za reprezentanco, ki se bo zbrala 16. julija, razkril v ponedeljek, 2. junija, na posebni novinarski konferenci, na kateri bo selektor B-reprezentance Rado Trifunović predstavili tudi seznam igralcev za B-ekipo ter ostale informacije v zvezi z obema državnima vrstama.

Značke: Goran Dragič

Priporočamo