Goran Dragić: V Ameriki že kupil vilo

Goran Dragić: V Ameriki že kupil vilo (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
5. 8. 2012

Goran je svojo kariero v najmočnejši košarkarski ligi na svetu začel leta 2008, ko je bil na naboru San Antonio Spursov izbran v drugem krogu, kot 45. po vrsti.

Klub ga je takoj prodal naprej v Arizono, kjer je zaigral v dresu Phoenix Suns, in to ob boku svojega največjega vzornika, legendarnega kanadskega organizatorja igre Steva Nasha. Le štiri leta pozneje pa so se fantu iz Kosez uresničile že druge največje sanje. V začetku julija je v Las Vegasu podpisal pogodbo s svojim 'starim' klubom in tako zasedel mesto prvega organizatorja igre.

"Svojega predhodnika Steva Nasha ne bo lahko nadomestiti, vendar ga niti nočem. Imam svoj način igranja in s pridobljenimi izkušnjami bom ekipo samozavestno vodil v nove zmage," je dejal Dragić, ki si je izkušnje v lanski sezoni nabiral v Houstonu, kjer je dosegel tudi svoj največji dosežek v karieri. Izbran je bil namreč za igralca tedna lige NBA Zahodne konference in bil nominiran za igralca, ki je v sezoni naredil največji napredek.

Vseeno pa prvotni občutki ob menjavi in selitvi v moštvo Houston Rockets najprej niso bili tako pozitivni, saj je bil Goran kar malce žalosten in razočaran, da ga je njegov matični klub izmenjal z drugim igralcem, vendar se danes zaveda, da se v tem svetu vse vrti okoli posla in denarja. "Zdaj vedo, da so naredili napako, a je bilo zame to dobro, ker sem tudi s to ekipo osvojil številne uspehe," pove Gogi, ki je v Phoenixu tik pred menjavo in selitvijo v Houston že kupil vilo, jo tudi opremil po svojih željah, vendar pa v njej dejansko še ni imel priložnosti živeti, saj jo je moral dati v najem. V svoji postelji pa ne bo mogel zaspati vsaj še leto dni, dokler se podnajemnikom njegove hiše ne izteče najemna pogodba, tako da si bo moral v vmesnem času najti drugo namestitev.

Tudi v prihodnji sezoni ga bo v Ameriki spremljala njegova izbranka Maja, s katero že resno razmišljata o svoji prihodnosti, ki seveda ne izključuje kakšnega naraščaja. "Z Majo si želiva samostojnosti tudi v Ljubljani, tako da tudi doma razmišljava o kak­šni hiški," pove Goran, ki si še prej, preden si ustvari družino, želi zagotoviti varno in preskrbljeno prihodnost, kar mu je z novo pogodbo tudi uspelo.

34 milijonov dolarjev, ki jih bo zaslužil v prihodnjih štirih letih, je več kot dovolj za lagodno življenje, čemur pa Goran, ki prihaja iz skromne družine, niti ne pripisuje prevelikega pomena. To se ni spremenilo niti po tem, ko se je preselil v Ameriko, kjer je življenjski standard športnikov na popolnoma drugačni ravni kot pri nas.

"Na začetku je bilo vse okoli mene popolnoma novo in neznano. Ko prideš na tekmo, vidiš, kako se igralci pripeljejo z dragimi avtomobili, v razkošnih vilah živijo lagodno življenje, kakršnega pri nas nismo navajeni. Vsi šport­niki smo morali garati, da smo prišli tako daleč, seveda s tem pridejo tudi finančne ugodnosti, s katerimi si lahko omogočiš boljši življenjski standard, ampak osebno temu ne dajem prevelikega pomena," je odločen Gogi, ki v Sloveniji ostaja še kakšen teden, potem pa ga že čakajo treningi z osebnim trenerjem in novi izzivi, ki jim bo s številko ena na dresu zagotovo kos.

Ponujali so mu več denarja

Za Gorana Dragića bodo prihodnja leta pomenila utrditev položaja, ki si ga je izbral. V sklopu triletne pogodbe z ekipo Phoenix Suns, ki vključuje dodatno leto, v katerem že lahko menja klub, Goran verjame, da bo do 29. leta  dosegel maksimalne rezultate.Skupni znesek štiriletne pogodbe znaša 30 milijonov dolarjev z možnostjo dodatnih štirih milijonov ob uvrstitvi na tekmo All Star. Povedal je tudi, da sta mu sicer kluba Charlotte Bobcats in Toronto nudila precej več, a je prevladala ekipa Phoenix Suns. O reprezentančnih načrtih za prihodnost pa je Goran dejal, da bo naslednje leto vsekakor zaigral na evropskem prvenstvu v košarki.

Nova Story že v prodaji

Story