Goran Hrvaćanin in Mario Ćulibrk (Carice): Dahnila usodni DA!

Goran Hrvaćanin in Mario Ćulibrk (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Nova
30. 1. 2013

Goran in Mario imata na YouTubu več kot 15 milijonov ogledov svojih filmčkov, v katerih nastopata kot Carice. A že od sredine februarja se vam ne bo treba priklopiti na internet, da bi vas trebuh bolel od smeha, saj prihajata na TV3 Medias, kjer bosta imela v petkovih oddajah Klemna Slakonje svoje minute slave. Na te petke komaj čakamo, do takrat pa vam ponujamo zgodbo o dveh carjih. »Uau, kako izčrpno in detajlno, kot bi se prijavljala na razpis za delo,« sta nad našimi 'intimnimi' vprašanji začudena celo onadva.

Do četrtka popoldne, ko smo delali intervju za to zgodbo, so imeli vsi njuni filmčki na YouTubu skupaj kar 15.298.173 ogledov. Poznate kakšnega Slovenca, ki bi mu to uspelo? Še dobro, da imamo Gorana Hrvaćanina in Maria Ćulibrka, ki sta ponosna na svoje korenine, mi pa na njiju, da bi ju najraje kar 'posvojili'.

In od kod sploh ideja za Carice? Imata kaj skupnega s Katjo Fašink in njeno glasbeno skupino Carice? »Posneli smo video z naslovom Car, ki predstavlja moški stereotip, in ker smo pošteni fantje, smo se oddolžili tudi dekletom. Tistih caric ne poznava,« sta tudi pri odgovoru poštena Goran in Mario, ki sta se spoznala pred štirimi leti in takoj začela skupaj ustvarjati.

Očitno se odlično ujameta in dopolnjujeta, dokaz za to pa so tudi večmilijonski ogledi filmčkov, kjer si dajeta duška tako z blondinkami kot črnolaskami, kmeti, slovenskimi kletvicami in še marsičim. In ob tem sta smešna za umreti!

Prihajata na televizijo!

In ker sta takšna carja, bosta imela svoje zabavne filmčke tudi na televiziji. K sodelovanju so ju namreč povabili s TV3 Medias, Goran in Mario oziroma Žile in Baja pa se bosta s svojimi filmčki vrtela vsak petek v oddaji Klemna Slakonje Zadetek v petek.

»Gospod TV3 naju je kontaktiral in predstavil idejo o sodelovanju s Klemnom, ker pa je Klemen alfa samec in ker sva pri kreativi imela proste roke, sva dahnila usodni DA,« pravita ponosna Jeseničana. Sicer pa ste njune skeče lahko že gledali na isti televiziji na silvestrovo, ko so pripravili izključno slovenski program. Že ta konec tedna pa skupaj z ekipo oddaje Zadetek v petek odhajata v Beograd, kjer bodo snemali oddaje. »Čez Kolpo gremo enkrat na mesec za štiri dni. Super bo!« sta prepričana.

Ne komplicirata kot ženske

Čeprav sta Mario in Goran po filmčkih z YouTuba sodeč, prava poznavalca slovenskih in balkanskih življenjskih razmer, pa očitno odlično poznata tudi ženske.

Poleg serij filmčkov Gnevnik in Car so prava uspešnica tudi Carice grejo v lajf. Takrat se Goran in Mario spremenita v črnolasko in blondinko, seveda oblečeni po zadnji slovensko-balkanski modi. »Obleke nama je podarila punca našega člana MZP produkcije in zagotovo je najbolj boleča stvar oblačenje premajhnih in tesnih ženskih cunjic.«

In kolikokrat sta se skregala, kdo bo blondinka in kdo črnolaska? »Če nadeneva lasulji, še ne pomeni, da začneva komplicirati kot ženske. V startu sva določila barvo las, verjetno sem jaz nagonsko pograbil črno, ker sem malce temnejše polti,« je bilo že z začetka vse jasno. No, kmalu pa bo jasno tudi to, kakšne skeče sta pripravila za gledalce TV3 Medias. Še dobro, da je februar pred vrati in bo s tem tudi naš firbec kmalu potešen ...

Naravna talenta za kletvice in še kaj

Gorana in Maria smo zaslišali na šest oči. Tematika: vsebina njunih filmčkov. Končni sklep: OBVLADATA!

1. Vajina najljubša kletvica? Slovenska in srbohrvaška?

Mario: slovenska luna u ban (mesec v kadi), od dol jebo te kolač u pičku

Goran: slovenska kurac pofelšan, od dol pas mater

2. Kam gresta najraje v lajf?

Najraje imava privatne zabave v krogu svoje družbe. Za klasičen 'lajf' sva že malce prestara.

3. Sta že kdaj delala na kmetiji?

Ja, kakšen krompir sva pa izkopala, ko sva bila na obisku 'dol' pri najinih sorodnikih.

4. Ali v savni pogosto pogledata na intimne predele drugih? Vaju zanima, kako je kdo 'bogat'?

Tisti, ki imamo kaj pokazati, to spretno skrivamo, drugi pa s ponosom razkazujejo svoje grmičevje.

5. Imata izpit za avto? Sta ga naredila v prvo?

Da, oba ga imava. Mario je naravni talent in ga je opravil v prvo, jaz pa v tretje.

6. Spremljata nogomet? Najboljši slovenski nogometaš? In Katanec kot selektor?

Samo in zgolj EP in SP. Handanović. Srečno Srečko!

7. Najljubša šala o Chucku Norrisu? Vesta tudi kakšno šalo o sebi, Caricah?

Čak Noris je bacio kuću kroz prozor. O Caricah pa ne. Mogoče veš ti kakšnega?

Goran Hrvaćanin

Letnica rojstva: 1984
Izobrazba: računalniški tehnik
Delovno mesto: freelancer
Stan: samski
Ima dar za: opažanje

Mario Ćulibrk

Letnica rojstva: 1984
Izobrazba: gimnazijski maturant
Stan: srečno  zaljubljen
Na sebi najbolj CENI: sistematičnost in vztrajnost

 

Priporočamo