Gorazd in Miša sta se zaročila v Dubaju

Gorazd in Miša sta se zaročila v Dubaju (foto: Natalija Jelušič Babič, osebni arhiv) Natalija Jelušič Babič, osebni arhiv
27. 2. 2015

Miša Margan se je z izbrancem Gorazdom Kocbekom vrnila z nedavnega potovanja po Dubaju, kjer je ob službenih obveznostih doživela še tisto sanjsko presenečenje. Njen izbranec jo je namreč na 442 m višine, v prestižni restavraciji hotela Armani, zaprosil za roko.

Miša in Gorazd sta že nekaj let razmišljala o poroki, a pravega trenutka ni bilo vse do letos, ko sta se odločila, da se bosta poročila. "Res sva o tem razmišljala že pred nekaj leti, ko sva obiskala Las Vegas. A nisva se želela poročiti brez najinih prijateljev in družine. Zato sva čakala pravi trenutek," doda Miša. "Nekako je poroka vedno povezana z določenimi stroški, in ker sva vmes gradila hišo, sva to prelagala.

Potem sem bila noseča in spet ni bil pravi trenutek. Zdaj, ko sva si ustvarila dom in družino, pa je na vrsti še poroka," pove. Gorazd je Mišo pred tem seveda vprašal, ali bi se poročila, a tiste prave zaroke nista oznanila. "Res me je vprašal, ne enkrat, (smeh) in vedno sem potrdila. A nikoli ni imel prstana. Dekleta vedno sanjamo o pravi zaroki, ko te fant zaprosi na kolenih in drži čudovit prstan. To se mi je zdaj zgodilo v najvišji stavbi na svetu, v Burj Khalifa v Dubaju, kamor me je peljal na romantično večerjo," je presrečna.

Potovanje v Dubaj je bilo predvsem delovno, saj sta si Miša in Gorazd ogledala največji kulinarični sejem Gulfood Dubaj. "Pred nekaj meseci sva spoznala kuharskega chefa Jožeta Oselija, ki je vsako leto na Gulfoodu. Tam kot član žirije ocenjuje najboljše kuharske mojstre iz vseh restavracij, ki tekmujejo v pripravi številnih jedi. Prav on nama je svetoval, naj bučno olje poneseva v arabski svet, saj bo tam odlično sprejeto.

Nisva dolgo razmišljala, ko sva se odločila, da bova preverila teren. Nisva vedela, kaj sploh lahko pričakujeva, in tega, kar sva doživela, si niti v sanjah nisva predstavljala," pove Miša in nadaljuje: "Arabci so bili navdušeni nad našim bučnim oljem. Jože naju je popeljal v najboljše restavracije najdražjih hotelov. Imela sva osebno vodenje kuharskih chefov, ki so nama zaupali največje skrivnosti njihove kulinarike. Videla sva stvari, ki jih ni mogoče videti. Družbo na potovanju pa sta nama delala še Matej Lisjak (Oljarna Lisjak) in njegova partnerica Veronika."

Gorazd in Matej sta namreč za arabski svet pripravila prav posebno novost. Le nekaj izbranih kuharjev v Sloveniji je njun izdelek že dobilo in odzivi so presenetljivi. "Prvi dan smo obiskali hotel Atlantis. Sprejel nas je Joerg Unger, executive sous chef, in nam razkazal ves hotel in vse restavracije. Prav on je pozneje na Gulfoodu prejel številne nagrade za kulinarične specialitete, ki so jih pripravili za tekmovanje. Potem smo odšli v hotel Armani in Burj Al Arab. Ta hotel je edini na svetu, ki ima sedem zvezdic. En teden pred nami je bila tam tudi pevka Severina.

Imeli smo to čast, da smo preživeli nekaj nepozabnih trenutkov v najdražjem apartmaju, za katerega se na noč odšteje več kot 17 tisoč evrov. Velik je več kot 700 kvadratnih metrov in razdeljen v dve nadstropji. Ima dve spalnici, tri kopalnice, tri dnevne sobe, pisarne in sobo za goste. Vsepovsod pa so velika steklena okna s pogledom na morje in Dubaj. Res nepozabno," navdušeno pripoveduje Miša.

Glavni namen obiska Dubaja je bil za par ogled največjega sejma v arabskem svetu. "Gulfood je res eden od največjih sejmov, kjer se predstavljajo številne kulinarične dobrote. Ne samo iz arabskega, ampak z vsega sveta. Jože Oseli nama je dal priložnost spoznati največje kuharske mojstre, ki so bili nad oljem tako navdušeni, da smo se takoj povezali s številnimi uvozniki," pove. Med vsemi obveznostmi pa je Gorazd s pomočjo vseh prisotnih v Dubaju Miši pripravil prav posebno presenečenje.

"Nisem vedela, da sta z Jožetom že pred nekaj tedni, ko smo bili v Sloveniji, rezervirala mizo v eni od Armanijevih restavracij. Gorazd je namreč vedel, da si želim še enkrat obiskati Burj Khalifa, ki je dve leti pred predvidenim končanjem postala najvišja zgradba na svetu. Pred nekaj leti sva si jo že ogledala in občudovala razgled iz 124. nadstropja na ves Dubaj. Stavba je visoka 828 metrov. V njej so poslovni prostori (37 nadstropij), stanovanja (144 zasebnih apartmajev), 160 hotelskih sob hotela Armani, 11 hektarjev zelenih površin (parka), fitnes v štirih nadstropjih in še in še ... V 122. nadstropju (442 metrov) je namreč ena od Armanijevih restavracij At.mosphere, mizo pa moraš rezervirati najmanj dva meseca prej.

Po napornem dnevu na sejmu je Jože rekel, da morava še enkrat v Armani, ker ima Gorazd tam sestanek. Bila sem zelo utrujena in niti najmanj vesela tega, da bova morala ob 21. uri še enkrat skozi ves Dubaj. Hotel sva namreč imela najprej v starem delu Dubaja (kar je bilo bolj priročno zaradi vsakodnevnega obiska sejma, ki je bil v bližini). Gorazd me je nekako prepričal, da morava tja, in ko sva prišla, se mi ni niti sanjalo, da imava rezervirano mizo.

Ko naju je hostesa peljala do dvigala, sem dojela, da naju čaka večerja. Prestrašeno sem vprašala Gorazda, kaj nama je Oseli pripravil. Gorazd pa se je pretvarjal, kot da mu prav tako ni nič jasno. V restavraciji so naju sprejeli in naju odpeljali do mize z razgledom na Dubaj. Po predjedi mi je Gorazd rekel, da si greva k steklu ogledat mesto. Vstala sva in stopila do roba, ko je pokleknil in iz žepa potegnil žametno škatlico. Odprl jo je in vprašal, ali bi se poročila. Zagledala sem prstan in še vedno mi nič ni bilo jasno. Seveda sem takoj rekla da in mu padla v objem.

Ko sva se nekoliko pomirila, sem želela izvedeti vse podrobnosti tega podviga in zaupal mi je, kako je vse pripravljal že doma in kako je izbiral prstan. Ta je narejen po njegovih željah. Največje presenečenje je bilo tudi to, da so doma vsi vedeli in mi nihče ni povedal niti besede. Resnično mu je uspelo, da me je presenetil na najbolj romantičen način," še v smehu pove Miša.