Gostilna Pri šefu: Še vedno naprodaj

Gostilna pri šefu 
v Verjah pri Medvodah (foto: Helena Kermelj, Goran Antley, osebni arhiv) Helena Kermelj, Goran Antley, osebni arhiv
Vir: Nova
18. 1. 2015

Gostilna, objekt v Verje pri Medvodah, kjer je Pro Plus posnel tri sezone resničnostnega šova Gostilna išče šefa, se je med nepremičninskimi oglasi znašel že oktobra. In čeprav šov beleži visoko priljubljenost med gledalci, kupca ni in ni na vidiku ...

Kot nam je povedal nepremičninski agent, resnih kupcev za objekt z začetno ceno 860 tisočakov pravzaprav ni, je pa dodal, da je poslopje v Medvodah še vedno mogoče vzeti v najem.

Andrej Murko, zmagovalec prve sezone resničnostnega šova, ki je ob zmagi gostilno dobil v najem za pet let, pravi, da razlog za pomanjkanje zanimanja za nakup objekta najverjetneje tiči v previsoki ceni. "Smo v takšnih časih, ko ni veliko denarja, tisti, ki ga imajo, pa ne vlagajo v gostinstvo," je povedal Andrej, ki višine njegove najemnine v Gostilni ni želel razkriti zaradi pogodbe o molčečnosti. V preteklosti se je sicer govorilo, da je mesečna najemnina za Gostilno znašala 4.500 evrov mesečno, kar je morda bilo krivo za to, da je Andrej že pol leta po prevzemu Gostilne zaprl njena vrata, svoj posel pa preselil na novo lokacijo, v gostilno Lakner v bližini Kranja. Poleg cene je za nezanimanje za nakup nepremičnine po mnenju Valeria Lutmana, zmagovalca zadnje sezone šova, kriva tudi lokacija. "Za razmere, v katerih živimo, je ta cena previsoka, zlasti za lokacijo, kjer Gostilna stoji. Ko je bil šov medijsko močno podprt, bi ljudje prišli jest tudi v hišo sredi gozda," je povedal Valerio in dodal, da bo kupca najverjetneje težko dobiti.

Kuhinjo v Gostilni je sicer zasnoval šef Bine Volčič, navdušila pa ga je predvsem njena funkcionalnost. "V bistvu se je v treh sezonah šova kuhinja izkazala kot prostorna in odlično opremljena za večjo kuharsko ekipo," je uporabnost kuhinje opisal Bine in dodal, da se je posebnost 'odprte kuhinje', v katero imajo gostje vpogled iz jedilnice, pokazala kot velik plus. Na vprašanje, zakaj sam ni najel prostora, nam je Bine odgovoril, da je površina restavracije in pomožnih prostorov v Gostilni prevelika.

"Sam bi se veliko bolje počutil v manjši restavraciji," nam je povedal in dodal, da se v zadnjem času ukvarja predvsem s postavljanjem svojega izobraževalo-kulinaričnega portala www.binevolcic.si, kjer bo prek video receptov in video kuharskih tehnik predajal svoje znanje ljudem, ki jih kuhanje zanima. Lanski zmagovalec šova Tomaž Škvarč Lisjak je Gostilno prav tako ohranil v lepem spominu.

"Meni je prostor super. Kuhinja je resnično lepo razporejena, v njej je dovolj prostora, prav tako je tudi zelo praktična," je povedal Primorec, ki je po zaključku šova sicer odprl svojo restavracijo Mark v Šempetru pri Gorici, ki je po njegovih besedah pravi uspeh.

"Nam gre zelo dobro. Resnično nismo pričakovali takšnega odziva," je povedal Tomaž in dodal, da so se v teh dneh ravno lotili priprave novih krožnikov.

KAJA MILANIČ