Grega Skočir se je pridružil podpornikom Risov

Grega Skočir se je pridružil podpornikom Risov (foto: Tadej Tinten) Tadej Tinten
Vir: Lady
10. 5. 2017

Vokal skupine Big Foot Mama Grega Skočir se je pridružil skupini podpornikov naših Risov, ki v prihajajočih dneh in tednih nastopajo na svetovnem prvenstvu v hokeju v Parizu.

Grega je že kot otrok zelo rad igral hokej s prijatelji. Ta hokej je v bistvu potekal tako: igralo se je na ulici, vsak s svojo palico (če je bila prava, je bil luksuz), namesto paka je bila teniška žogica, namesto golov pa gajbe za krompir.

Otroci so se znašli, samo da so lahko igrali hokej, in večji so postajali, vse pogosteje so zahajali v Halo Tivoli. Danes je Grega, tako kot številni, 'pravi' Slovenec, strasten navijač hokeja. Ko se navija za Rise, je pač treba dvigniti glas in stopiti skupaj.

Grega pravi, da je načeloma bolj miren navijač, vendar je vse odvisno od ekipe, ki mu je ljuba, in okoliščin na ledu: "Hokeja na ledu sicer nisem nikoli igral, sem pa zato vsaj stal na ledu in pel slovensko himno našim Risom," se rad pohvali Grega, ki pravi, da na hokej gleda kot na ekipni šport in da je prav vsak hokej­ist zanj najboljši.

So pa razlike v ekipah: "Ve se, kateri so dobri, boljši in najboljši." (smeh) Tako ni presenečenje, da je šarmantni Grega brez pomisleka priskočil h kampanji Šport TV. Kampanja, ki navija za naše Rise na svetovnem prvenstvu, se je domislila slogana Zaigrajmo skupaj na Šport TV in oblikovala ekipo znanih obrazov, ki bo v navijaško razpoloženje pritegnila številne ljubitelje hokeja – da bi vsi skupaj igrali Svetovno melodijo hokejskega ploščka. Znani, ki bodo igrali melodijo, so: Goran Breščanski (pevec skupine Sausages), Miran Miki Vlahovič (Victory) ter njegov sin Mark Vlahovič, Robert Pečnik Pečo (radijec in voditelj), Martin Janežič Buco (glasbenik), Tadej Bricelj (radijec in voditelj), Miha Deželak (voditelj na Radiu 1) in simpatični Tilen Grah (mister Slovenije).

Bosta prvi padli Švica in Kanada?

Na snemanju za kampanjo Šport TV so se fantje neizmerno zabavali. Podporne videe si bomo lahko ogledali v maju, ko bo na Šport TV čas za hokej. Svetovno prvenstvo elitne divizije bo potekalo v Parizu (Francija) in Kölnu (Nemčija) med 5. in 21. majem. Prvi tekmi za slovensko reprezentanco sta bili 6. in 7. maja, ko so naši igrali proti Švici in Kanadi.

D. M.