Gregor Bolčina: Radijska riba

Vir: Nova
24. 8. 2010

Rad je v vodi, kot bi bil riba. Tako vsaj pravi sam. Čeprav je voditelj Radia 1 Gregor Bolčina ljubitelj več športov, se namreč najbolje počuti v vodi. Zakaj prav plavanje? Možnost za vadbo ima tako rekoč na zamahu roke, voda mu daje prijeten občutek sprostitve, poleg tega pa je plavanje aktivnost, s katero se lahko ukvarja vse leto in ne glede na vreme.

S plavanjem se ljubiteljsko ukvarja že od malih nog. Najraje skoči v bazen. Sladko vodo ima raje kot morsko in zdi se mu, da se v njej tudi drugače plava. Zakaj na morju plava skorajda nerad, še sam težko reče. Morda zaradi spreminjajoče se temperature vode, morda zato, ker ni postavljenih in označenih prog, kot so v bazenih.

Ali pa preprosto zaradi tega, ker se na morju ne moreš naplavati in oditi domov, kot je to na bazenu. Morje je za Gregorja namreč morje v enem samem pravem pomenu besede. Skopaš se, in to je to. Ni človek, ki bi zdržal ležati na soncu na plaži vsaj pol ure. Raje pohajkuje okrog, kaj počne ali se ukvarja s športom.

Tudi ekstremov ne mara in mu še na misel ne pade, da bi se podal v vodo, na kateri je led in podobno. Pravi, da ni Martin Strel. S plavanjem pa je povezana tudi ena od njegovih želja. Razmišlja, da bi se naučil potapljati, če bo le čas za kakšen tečaj v bližnji prihodnosti.

Priporočamo