Gregor Kobale (Big Brother): S fantom sta si ustvarila gnezdece!

6. 12. 2016 | Vir: Nova
Deli

Pred mrzlim jutrom, že dišečim po pravi zimi, nam je vrata svojega gnezdeca odprl zvezdnik resničnostnega šova in nesojeni študent etnologije, čigar modni svet je življenjsko poslanstvo. Že ob prihodu nas je Grega navdal z občutkom gostoljubnosti in nam, da smo malce prebili začetniški led, pripravil skodelico okusne kave in planinskega čaja.

"Moj fant živi tukaj že pet let, to je njegovo stanovanje," začne s pripovedjo. Na začetek poznanstva ga vežejo lepi spomini, tudi to, kako sta prav v tem stanovanju tri leta spletala skupno življenje. "Zaradi finančnih težav – v tistem času nisva imela službe – sva potrebovala dodaten zaslužek, zato sva se za kratek čas preselila za Bežigrad in stanovanje oddala v najem." To je bilo februarja, tik pred Gregorjevim odhodom v resničnosti šov, iz katerega se ga tako dobro spominjamo – po njegovem iskrenem pristopu, predvsem. "Zdaj bi naredil taktiko in igral bolj umazano," še mimogrede z nasmeškom doda. "Po dveh mesecih sem se vrnil domov. Zaradi moje odsotnosti so imeli sostanovalci težave s plačevanjem najemnine in prišlo je do prepira. Nagnali so me iz stanovanja, zato sem mesec dni živel s sodelavcem, nato v stolpnici pod ljubljanskim gradom, od začetka avgusta do konca oktobra v Šiški, nato pa sva se odločila, da ponovno zaživiva v tem stanovanju."

Karierne ambicije

Precej zgovorni Mariborčan samostojno pot sicer koraka že od 19. leta, ko je selitev v Ljubljano prinesel študij etnologije."S pridobitvijo službe sem se odločil, da ne potrebujem finančne pomoči staršev. No, enkrat mesečno pa se za konec tedna odpravim domov," pripoveduje. Z redno službo v XYZ trgovini v Cityparku in partnerjevo dobro plačo sta si, čeprav še ne popolnoma, privoščila preureditev – kupila sta omare in dekorativne slike, nam zaupa. "Imam malo dizajnerske žilice," se še nasmehne in pohvali trenutni položaj v službi. Dogaja se, da ga ljudje opazujejo, ob koncu svetovanja pa povprašajo, če je 'ta pravi' Grega: "Prepoznavnost je včasih pomagala, da sem prodal kakšen kos oblačila več. Rad nabiram izkušnje z deljenjem modnih nasvetov ljudem. Čez nekaj let se karierno vidim z lastnim butikom, takšnim, kot ga v Sloveniji še ne poznamo."

O družbenem sprejemanju

O svoji spolni usmerjenosti govori brez dlake na jeziku, tudi o tem, kako je novico že zelo zgodaj razodel svojim domačim. "Starša sta izobražena, zato sta tudi hitro sprejela. Še zdaj se pošalita na ta račun ... da imata sina in hčerko v enem," se ob misli na sproščene družinske odnose nasmehne Grega. Največ navdušenja pa je požel pri babici: "Končno si se razkril, je povedala." Za konec se zapletemo v pogovor o tem, kako na družbeno (ne)sprejemanje istospolno usmerjenih parov gleda iz svojega vidika: "V Ljubljani lahko normalno živimo in funkcioniramo, medtem ko se to v vaseh še ne obnese. S tem razlogom se je večina prijateljev in prijateljic preselila v mesto. Da si lahko ustvarijo svoje življenje. Midva se ne obremenjujeva, ko stopiva na cesto – ljudje so ozaveščeni, mediji poudarjajo, da ni to nič takšnega. Saj je veliko gejev, ki so se izpostavili. Javnost le potrebuje čas, predvsem starejša populacija ..."

Neja Drozg

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ