Gregor Poljanec – Kirsch po izločitvi iz šova Zvezde plešejo še vedno meditira!

Gregor Poljanec – Kirsch po izločitvi iz šova Zvezde plešejo še vedno meditira! (foto: POP TV) POP TV
27. 3. 2019

Gregor Poljanec je na veliko začudenje in razočaranje marsikaterega gledalca šova Zvezde plešejo s soplesalko Martino Plohl moral zapustiti šov.

Navkljub temu, da sta s soplesalko po glasovanju sodnikov zasedla odlično drugo mesto, je bil skupni seštevek točk po glasovanju gledalcev premajhen, da bi v šovu lahko sodelovala še v nadaljnjih oddajah.

Kako si po tem, ko sta s soplesalko po glasovanju sodnikov zasedla drugo mesto, kasneje ob seštevku vseh točk pa morala zapustiti šov, sprejel ta »izplen« glasovanja?

Velikokrat je tako, da mora šov zapustiti tisti, ki se uvršča nekako v sredino. To se dogaja zaradi tega, ker se z glasovanjem gledalcev velikokrat rešuje tekmovalce, ki imajo slabše rezultate.

Bi torej iz tega lahko sklepali, da je bil »vzrok« za vajin končni slabši rezultat in posledično izločitev ta, da sta bila po predhodnem glasovanju sodnikov na drugem mestu?

Zaradi tega, ker sva bila po glasovanju sodnikov na drugem mestu, so za naju verjetno sklepali, da je nekako nemogoče, da bi izpadla. To je problem sredine, ki se lahko zelo hitro obrne. Praviloma sta prva uvrščena še najbolj varna, saj zaradi razlike točk, ki jih imata v primerjavi s preostalimi sotekmovalci, ne moreta izpasti niti po skupnem seštevku točk po samem glasovanju gledalcev.

Glede na to, da so se točke seštele še s točkami iz preteklih plesov in sem bil predhodno četrti, sem že padel v spodnjo sredino. Morda bi bilo bolje, če bi bilo obratno in bi bil prvi ples označen s triindvajsetimi točkami, drugi pa z osemnajstimi ter bi se v tem primeru gledalci odločili in mi namenili kakšen glas več.

Glede na to, da nisem plesalec, sem zadovoljen z obema plesoma, ki sem ju odplesal. Splet okoliščin je bil pač tak kot je bil in mi je bilo to nekako namenjeno. Treniral sem maksimalno in dal vse od sebe.

Špela je povedala, da ima po tvoji izločitvi o samem šovu malo mešane občutke. Kakšni so tvoji občutki po tem, ko si moral šov zapustiti?

Moji občutki so normalni. Že ko sem vstopil v šov, sem se zavedal, da je to šov in se lahko pripeti marsikaj. Tudi v primeru, če bi se vmes spremenila pravila, bi to sprejel. To je šov in tako pač je.

Torej ni iz tvoje strani nobenih zamer?

Nikakor! Zakaj le?

Kako je Špela sprejela vse skupaj kasneje, ko se je po začetnem razburjenju malce umirila?

Sprva ni mogla verjeti, a sem ji povedal, da sam ne bi moral narediti nič več, da bi ostal v šovu. Kasneje se je seveda tudi Špela sprijaznila s tem, da sem šov moral zapustiti. Žal ji je edino zaradi tega, da nisva oba še naprej v šovu.

Imaš morda favorita med tekmovalci letošnje sezone oddaje Zvezde plešejo?

Glede na to, da je to šov, se mi niti sanja ne, kdo bi lahko zmagal.

Misliš, da ima morda Tanja Žagar zaradi svojih številnih oboževalcev večje možnosti za zmago?

Ne vem. Tanja, Špela Miha in Franko imajo vsi dobre rezultate na podlago glasovanj gledalcev. To glasovanje ima veliko vlogo, a si rezultata ne upam napovedati. Zavedati se je potrebno, da je na začetku tako, kasneje pa se situacija lahko spremeni. Morda bodo gledalci tekom spremljanja oddaje koga vzljubili in mu zato kasneje namenili več glasov. Določenim gledalcem je trenutno tudi še nesmotrno glasovati, saj se zavedajo, da bo njihov favorit zagotovo šel naprej, trenutno tudi  še brez njihovega glasu.

Boš z učenjem plesa nadaljeval?

Definitivno bom z učenjem plesa nadaljeval. V prihodnosti si želim svoje plesno znanje nadgraditi, saj sem pri učenju plesa resnično užival. Po samih treningih sem sam še naknadno nadaljeval s treniranjem plesnih korakov.

Bi lahko primerjal vojaške treninge s plesnimi treningi?

Moj pogled se na sam trening plesa ni spremenil. Fizično jih ne morem primerjati, saj nisem bil po treningih plesa nikoli utrujen. S soplesalko sva velikokrat trenirala po tri ure, zatem pa sem sam s treningom nadaljeval še nadaljnje štiri ure. Nikoli nisem imel težav z bolečinami v mišicah ali sklepih. Je pa zadeva malce drugačna glede same koordinacije, drže, samih korakov … To je bilo prvih štirinajst dni najtežje. Takrat je bilo čutiti utrujenost predvsem v frontalnem delu možganov. Kasneje se je vse skupaj umirilo. V kolikor nimaš plesnega predznanja si z vsemi temi faktorji, ki jih je potrebno pri plesu upoštevati, precej obremenjen. Kot bi po daljšem času ponovno sedel za šolsko klop.

V kolikor bi te povabili k vnovičnem sodelovanju v resničnostni šov, bi privolil?

Nisem ravno človek za resničnostne šove. Šov Zvezde  plešejo je bil edini za katerega sem se odločil in v njem sodeloval. Želel sem se naučiti plesnih korakov in plesati, zato sem povabilo sprejel. V ostalih resničnostnih šovih se ne vidim.

Torej te na Kmetiji leta 2020 ne bomo videli?

Ne, kje pa!

Si morda povabilo v šov Zvezde plešejo sprejel tudi zaradi tega, ker so predhodno vanj povabili Špelo?

V kolikor s Špelo ne bi bila skupaj, me v šov niti ne bi povabili.

So se pred samo privolitvijo k sodelovanju porajali kakšni dvomi?

Če bi me povabili pred dvema letoma, bi povabilo zavrnil. Težko se je namreč odločiti za neko stvar v kateri nisi dober in se tako izpostaviti pred celotno Slovenijo. Še sploh, če si perfekcionist.

Kaj se je zgodilo v teh dveh letih, da se je spremenil tvoj pogled na celotno zadevo in si posledično privolil k sodelovanju v oddaji Zvezde plešejo?

Pričel sem malce drugače razmišljati. Morda sem začel na vse skupaj gledati malce drugače. Med drugim sem začel tudi meditirati. Vsako jutro približno 30 minut meditiram, kar mi pomaga pri umiritvi. Eno z drugim je nekako pripomoglo k spoznanju, da je potrebno nelagodje dati iz sebe, če želiš duhovno zrasti.

Torej bi lahko rekli, da si v zadnji dveh letih s pomočjo meditacije izgubil nelagodje?

Je več faktorjev, a eden izmed njih je zagotovo tudi ta. Poleg tega človek prebere tudi kakšno knjigo več in se začne bolj fokusirati nase in ne toliko na okoliške dejavnike.

Bi povabilo k sodelovanju v oddaji sprejel tudi v primeru, če ne bi bila s Špelo par?

Da!

Samospoznanje, ki ga je Gregor osvojil v zadnjih dveh letih je pripomoglo tudi k temu, da je sedanjo izločitev iz šova Zvezde plešejo sprejel na način, kot ga je. Zamere ne goji, ples ga je navdušil, z vadbo bo nadaljeval in vse je tako, kot mora biti.

Aleš-Rod // Foto: POP TV