Gregor Škoflek o spominih na začetek šolskega leta: Sprejeli so jih s sokom Pingo in tortico

Gregor Škoflek o spominih na začetek šolskega leta: Sprejeli so jih s sokom Pingo in tortico (foto: Blaž Vatovec) Blaž Vatovec
Vir: Nova
12. 9. 2018

Gregor Škoflek, ki je letos sodeloval v najbolj odmevnem shujševalnem šovu in ki so si ga gledalci zapomnili po tem, da je bil eden izmed najtežjih tekmovalcev, ne po karakterju, ampak po kilogramih (ob vstopu v šov je tehtnica pokazala 206,6 kilograma, lani 215,5 kilograma), pravi, da ima na šolo lepe spomine, sploh na prvi šolski dan, kjer so jih na Osnovni šoli bratov Mravljakov v Velenju (zdaj se imenuje OŠ Gorica) sprejeli z legendarnim sokom Pingo in še s tortico.

"Sprejela nas je prijazna razredničarka Jana Anclin, ki pa je bila z nami zelo kratek čas, saj je odšla na porodniški dopust, a nismo je pozabili, takrat je bila namreč zelo mlada in rada je delal z otroki. Še danes, ko se srečava, si imava kaj za povedati, saj je še vedno ostala ista Jana kot takrat, ko smo se prvič spoznali. Takšnih ne delajo več," je v smehu povedal Gregor, ki je dodal, da ga prvega dne ni bilo strah, saj ga je v šolo spremljala mama.

Toda bolj kot šola so Škofleku v spominu ostali pregledi zob. "Spomin se, da nas je iz zdravstvenega doma obiskala zobozdravnica, ki nam je dala čudežno roza tableto, ki je obarvala naše zobe. Če si imel lepe zobke, si dobil modrega zajčka, če so bili malce slabše umiti, si dobil rdečega polžka, če pa zelo sabo umiti, zelenega črva. In tako smo tekmovali, kdo bo zbral čim več zajčkov, kajti nagrada ob koncu šolskega leta je bila velika broška zajčka, pa tudi kakšen polžek ali črv sta se kdaj pojavila, ampak ne velikokrat," je v smehu zaključil Gregor.

Fotografija: Blaž Vatovec

Priporočamo