Gregor Škoflek (The Biggest Loser): Planica je bila zanj usodna

Gregor Škoflek (The Biggest Loser): Planica je bila zanj usodna (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Nova
3. 4. 2018

Po le štirih oddajah je moral šov, kjer se v prvi vrsti topijo maščobe, zapustiti priljubljeni radijski voditelj Gregor Škoflek, ki je želel sodelovati že v prvi sezoni, a ga lani zaradi prevelike teže (215,5 kilograma) niso sprejeli predvsem iz zdravstvenih razlogov, saj bi lahko bilo hujšanje v takšnem tempu usodno.

"Ko sem letos prišel v šov, je tehtnica pokazala 206,6 kilograma. Nad številkami sem se seveda zamislil. Ugotovil sem, da je skrajni čas da nekaj naredim, kajti kaj hitro se lahko začnejo pojavljati zdravstvene težave, predvsem kardiovaskularne, tu so še težave z ledvicami in še bi lahko našteval," pravi najtežji tekmovalec, ki je sicer v šovu želel izgubiti 60 do 70 kilogramov.

Kljub izpadu pa ni vrgel puške v koruzo, ampak ima še večjo motivacijo, saj s telovadbo in urejeno prehrano nadaljuje tudi po izpadu. Škoflek namreč vsak dan obišče fitnes NYC GYM v Velenju, kjer pod vodstvom kolega Muhameda Muslimoviča, ki je trener, trenira po uro in pol ter še enkrat na dan eno uro kardio vadbe: "Rezultati se počasi kažejo in gremo do zastavljenih ciljev ter do zmage! Od izpada v šovu pa do danes je na tehtnici že deset kilogramov manj. Do finalne oddaje pa se trudim za rezultat, ki upam, da bo čim bližje 160 kg, če bo pa kaj več, pa tudi ne bo nič narobe. Dolgoročni cilj pa seveda ostaja, po 24 letih na tehtnici videti dvomestno številko."

In kje se je po njegovem mnenju zalomilo, da je moral zapustiti šov The Biggest Loser Slovenija? "Zalomilo se je v Planici, tek v hrib skakalnice do označene linije z vrvjo z zastavicami je bil zame usoden, kajti kdor je dobil zastavico, je šel naprej v šovu. Razlika je, ali v hrib leti 100 ali 200 kilogramov, nič se ne opravičujem zaradi kilogramov, samo res pa je, da je izziv bil težak za začetek. Kakšni izzivi so potem čakali še tekmovalce, ne vem, ker mi jih ni uspelo dočakati. Ampak kljub izpadu v Planici se mi ta ni zamerila, tudi šov ne, da se razumemo. Gre le za šov, Grega pa se bo v Planico še vrnil in poskušal priti ne samo do označene poti, ampak na vrh skakalnice v obratni smeri, kot jo po navadi uberejo skakalci," je zaključil v smehu.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Planet TV

Priporočamo