Gregor Trebušak in Nuša Lesar sta bila ob obisku staršev ganjena do solz

Starši so ju pretekli teden prvič obiskali na delovnem mestu. (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Story
23. 2. 2017

Čeprav Gregor Trebušak in Nuša Lesar v oddaji Svet sodelujeta že vrsto let - Gregor kar deset, Nuša Lesar pa zavidljivih sedem in pol - so ju starši v priznani medijski hiši prvič obiskali pretekli teden ob praznovanju deset let oddaje Svet. Čeprav smo voditeljev vajeni v resni vlogi pred malimi zasloni, pa so tudi Gregorja in Nušo ob tej posebni priložnosti prevzela čustva.

S prigrizki, ki jih je pripravila Gregorjeva mama, se je šesterica pred kamerami, ki so dogajanje spremljale v živo, prvič družila za skupno mizo. Presenečenje je bilo očitno in tega kljub številnim izkušnjam pred kamero nista mogla skriti niti Nuša in Gregor. Prvič zato, ker naj bi se oba para bolj kot ne raje izognila fotografskim objektivom in snemalnim kameram. Drugič pa zato, ker je po številnih pripovedih končno nastopil trenutek njihovega prvega srečanja. "O vas sem pa toliko slišala, da sem vesela, da sem vaju spoznala tudi v živo," je Nuša priznala Gregorjevim staršem in dodala, da je zaradi obiska popolnoma v šoku. Česar pa, vsaj na prvi pogled, ne bi mogli trditi za njuna starša, še posebej Nušina. "Večkrat me kdo, tudi v domači Ribnici, vpraša, ali smo Nušini starši. Nikoli si nisem mislila, da bo moj otrok v medijih, izpostavljen. Včasih, ko jo gledam na ekranu, se sprašujem, ali je vse to res. Malo ji pomaham in še vedno ne verjamem čisto, da se to dogaja," je namreč pojasnila Nušina mama, ko jo je Gregor vprašal, kako se počutijo, ko ju spremljajo prek malih zaslonov. "Ponosni smo in veseli. Oddaja je dobra in seveda jo gledamo. Gledamo vse, ker je od Gregorja," sta nato povedala še njegova starša, ki oddaje, kljub deseti obletnici, redno spremljata.

Sicer pa imajo tudi oni svoje spomine na oddajo Svet iz preteklosti. Čeprav se Gregorjeva družina njegove prve oddaje v vlogi voditelja ne spomni, pa so spomini še kako živi pri Nušini družini, saj je njeno prvo oddajo pred malimi zasloni spremljala kar celotna soseska. "Takrat smo se pred televizijo zbrali v širšem krogu in spomnim se, da smo bili vsi močno nervozni. Ko je končala, smo jo počakali in ji pripravili presenečenje. Zunaj na terasi smo jo čakali s torto in svečko," se je trenutka pred več kot sedmimi leti spominjala Nušina družina, priložnost ob obisku snemalnih studiev pa so izkoristili tudi za kratek ogled prostorov medijske hiše, po katerih jih je peljala kar simpatična televizijska voditeljica.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Miro Majcen

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story08/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 08/2017

Story 08/2017, od 16. 02. 2017