Gregor Trebušak je zasebno povsem drug človek

Vir: Lea
3. 8. 2013

Urednik in voditelj informativne oddaje Svet na Kanalu A Gregor Trebušak na splošno velja za resnega in po mnenju večine celo dolgočasnega človeka.

Številni gledalci omenjene oddaje so namreč o njem prepričani, da se ne zanima za nič drugega kot za politiko in pereče aktualne teme. Navsezadnje je to njegovo delo, katerega nastop pred TV-kamerami je le vrh ledene gore.

A Gregor je – čeprav politiko sicer res intenzivno spremlja – vse prej kot človek, zapisan le njej. Vanjo namreč po lastnih besedah niti po naključju ne bi zašel uradno.

''Ta svet ni zame, preveč sem neposreden in še kaj, kar na tem področju ni najbolj zaželeno. Poleg tega menim tudi, da sem za nekaj, kot je politika, še veliko premlad. Zrel že morda dovolj, star pa zagotovo še ne. In ne nazadnje je politika kot takšna tudi brez tega čisto dovolj velik in konstanten del moje službe, tako da nimam še dodatne globoke želje po aktivnosti v njej, pa tudi časa ne.''

Slika, kot jo ima o njem večina gledalcev, ga sicer ne preseneča, saj se mu zdi logična, se mu pa včasih zdi zabavna in ga ne moti. ''To je pač del službe, kot je moja, in brez tega ne gre,'' dodaja.

Nor na filme in nadaljevanke

Velikokrat se zato dobesedno zabava ob reakcijah ljudi, ki ga spoznajo tudi zasebno. Kot siceršnji deloholik, kar je najbrž eden od pogojev za uredniško funkcijo dnevne informativne oddaje, okolico preseneti, ko se ugnezdi pred TV-ekran in ga od tam ni lahko zvabiti. Gregor namreč obožuje dobre filme in nada­ljevanke. In ko se enkrat udobno namesti pred TV, je tam tudi do poznih nočnih, velikokrat pa tudi zgodnjih jutranjih ur.

''Trenutno se najbolj navdušujem nad nekaterimi nadaljevankami na Pop Tv in Kanalu A. Všeč so mi zgodbe, igralci, liki, dobri zapleti in razpleti. Včasih tako dobesedno padem notri, kot bi zares bil na drugi strani ekrana, ne pa pred njim. Če zamudim kakšno nadaljevanje, če je le možno, nadoknadim z gledanjem ponovitve. Tako se med drugim sprostim tudi od službe in njenega tempa, čeprav se v bistvu nikoli ne morem dobro naspati,'' v smehu pove Gregor.

Sicer pa filmski navdušenec obožuje potapljanje, hokej na rolerjih in zbiranje modelov starih ladij ter pomorskih zemljevidov.

''Vedno bolj mi je sicer jasno, da je vse manj verjetno, da bom kdaj zgradil lastno barko, nikakor pa še nisem v koruzo vrgel nakane, da zaplujem vsaj okoli dela sveta. Čeprav, po mojem, to zaradi buljenja v TV-ekran ne bo šlo ravno najlažje.''