Gregor Trebušak o delu za kamerami: Včasih smo objavljali slabe zgodbe

Gregor Trebušak o delu za kamerami: Včasih smo objavljali slabe zgodbe (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
Vir: Lady
13. 7. 2017

"Meni ni nikoli vseeno, če naredimo napako v prispevku. Še zlasti če dobim komentar, da smo kaj narobe povedali, ali celo, da se lažemo," je za televizijsko oddajo Zajtrk PR'Andreji povedal voditelj in urednik informativne oddaje, Gregor Trebušak, in nadaljeval: "Jaz moram s tem živeti in zelo dobro se zavedam odgovornosti, ki jo imamo mediji."

Piarovki, menedžerki in tudi voditeljici Andreji Jernejčič je še povedal, da prav zaradi tega vse zgodbe preverijo z različnih zornih kotov. V zadnjem primeru Kemisa je šel kar sam na teren, da se je na lastne oči prepričal o razmerah.

V oddaji, ki je znana po tem, da voditeljici gostje zaupajo in razkrijejo stvari, ki jih niso še nikjer, je tudi tokratni gost občinstvu zaupal številne podrobnosti, ki se jih gledalci doma, pred televizijskim zaslonom, mnogokrat ne zavedajo. "Včasih, v času krize, smo, priznam, veliko objavljali slabe zgodbe in s tem tudi mi prispevali k negativnosti, ki nas je takrat prevevala." Čeprav slabe zgodbe bolj odmevajo in privabljajo gledalce, se mu zdi zelo pomembno, da se prikažejo tudi dobre zgodbe. Ko so kamere ugasnile, je bil čas za sproščen pogovor in za prijetno druženje.

Priznal je tudi: "Ni skrbi, uspešne zgodbe se pišejo kar same." Prav tako pa je potrdil, da slabe bolj odmevajo. Poleg televizijskega dela so njegova strast predvsem potovanja, na katera se odpravi z ženo Uršo, ki je hkrati njegova sodelavka. Samokritično pove: "Čeprav zasebno življenje ločujeva od službenega, sem ves čas s telefonom v rokah. Žena nad tem ni prav nič navdušena." Nato nadaljuje, da se mu na potovanju zgodi, da je nekaj dni brez telefona, a zgolj zato, ker ni signala. In tudi v službi je uvedel, da ob petkih pred oddajo in med njo voditelji in snemalci ne gledajo v telefon. V smehu prizna, da se je to zgodilo le zato, ker je on nekoč ostal brez njega.

A. K.