Gregor Trebušak: S Slakom se srečata tudi na tekmi

Gregor prizna, da izkušenejšega Uroša Slaka opazuje, kako se pripravi na določene teme, goste itd. (foto: Roman Turnšek) Roman Turnšek
Vir: Govori.se
17. 2. 2010

Oddaja Svet, ki je novembra lani postala druga najbolj gledana dnevnoinformativna oddaja v državi, spremljamo pa jo lahko na Kanalu A, je 5. februarja upihnila tretjo svečko. Zato smo na klepet povabili enega od dveh moških voditeljev. Mlajšega. Trebušaka.

Ste jezni, če vas kdo pokliče Grega?
Ne, sploh nisem jezen, se mi pa sliši nenavadno. Doma so me vedno klicali Gregor, sodelavke in prijateljice pa me kličejo Gregi. Najbrž se me je to prijelo z radia, kjer je že bil en Gregor in ker sem bil mlajši, sem bil pač Gregi.

Kmalu bosta minili dve leti, odkar ste sprejeli vodenje oddaje Svet. Iskreno - vam to delo še nič ne preseda?
Šele zdaj se je začelo pravo uživanje! Zdaj sem se delu še bolj posvetil, saj v tednu, ko vodim, v službo pridem pred deveto zjutraj. Učim se za dnevnega urednika in tako je vodenje samo pika na i celodnevnemu delu. In priznati moram, da v tednu, ko nisem voditelj, pogrešam tisto napetost pred oddajo.

Lani se je voditeljski ekipi pridružil stari maček Uroš Slak. Kako, če sploh, sta se ujela?
Z Urošem sva se odlično ujela. Zdaj sva skupaj že pol leta in dostikrat se slišiva. Je res velik športni navdušenec, zato takrat, ko je na sporedu kakšna tekma, o tem veliko govorimo. Včasih se srečava tudi na kakšni tekmi. Je zelo zabaven človek, pa tudi izjemno predan svojemu delu.

Vam je dal kakšno lekcijo ali ste jo kar vi dali njemu?
Haha, on je tisti, ki je lekcije dajal meni. Sam sem mu le svetoval, kje naj ima roke v studiu, vse ostalo pa Uroš tako ali tako ve oziroma je takšnega dela že vajen.

Povedali ste, kaj ste mu svetovali vi. Kaj pa vam svetuje on?
Svetuje mi, kako naj bom do gostov bolj oster, kako naj jih dobro izprašam. Saj veste, vodil je Trenja, na to se res spozna.

Kako sprejemate kritike, ki priletijo iz ust šefa Bojana Travna? Kolikokrat vas ima na tapeti?
Če mene vprašate, prevečkrat. Je pa hkrati treba vedeti, da je vsaka kritika konstruktivna in dobronamerna ter da je naloga urednika, da ti jo poda. Za to je odgovoren in tudi najbolj pristojen. Bojan ve, kaj bi lahko naredil bolje in drugače. Od jutra do večera je v redakciji in tako točno ve, kako se odvija dan. Ve tudi, če sem bil pri kakšni stvari premalo pozoren, in me na to opozori.

Kolikokrat na leto se zgodi, da vam 'pregorijo baterije'?
Saj sem še mlad. Pred novim letom, ko sem delal šest dni na teden, na radiu in televiziji v istem dnevu, je bilo res naporno. Zdaj je stvar drugačna. Zdaj teden dni delam od jutra do večera, nato pa imam nekaj prostih dni. Ob nedeljah sem na Radiu Hit obdržal vodenje otroške oddaje Direndaj, kar me sprošča. Skratka, ni skrbi, da bi pregorel. Če sem blizu tej nevarnosti, pa kakšen dan preživim zgolj na kavču, pa je.

Kdo vam največkrat reče, da preveč delate?
Nada (punca, športna novinarka na Pop TV, op. p.). Več ko delam, manj sem z njo.

Priporočamo