Hajdi Korošec Jazbinšek: Po napornih treh letih na dopust

Hajdi Korošec Jazbinšek: Po napornih treh letih na dopust (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
22. 7. 2016

Nekdaj priljubljena otroška pevka se po dveh nosečnostih v treh letih in zagona lastnega podjetja, spletne trgovinice za mamice, najbolj veseli dopusta.

Letos sta z možem dodobra načrtovala dopust, ki ga bosta preživela skupaj z vso družino. "Nekaj trenutkov pa si bova vzela samo zase. Oba obožujeva morje in čolne, zato si bova privoščila potep po dalmatinskih otokih, kjer bova lahko uživala v neokrnjeni naravi. Glede na to, da sem bila zdaj tri leta skoraj ves čas noseča, že komaj čakam, da si kupim nove kopalke in da moj skok v vodo ne bo več zgolj kot bombica," pravi nasmejana Hajdi.

Dobro deluje v kaosu

V zadnjih nekaj letih se ji je namreč veliko zgodilo: postala je mamica dveletnemu Danteju in devetmesečnemu Evanu. Potem pa ji je mož Urban za rojstni dan podaril spletno trgovinico in tako je Hajdi postala podjetnica. Prek spleta prodaja butične izdelke za otroke, njen slogan pa se glasi Od mamice za mamice. Kako ji uspe usklajevati materinstvo in podjetje? "Trenutno mi je vsaka minuta dragocena in dobra organiziranost ni vprašanje, ampak pogoj. Moj urnik je precej natrpan, vendar sem že od nekdaj dobro delovala v kaosu. Te razmere te delajo kreativnega in včasih, ko v hiši vse utihne in se ugasnejo luči, pomislim nase in se vprašam, ali bi kaj spremenila. Odgovor pa je vedno enak – čisto nič. Takšno življenje mi ugaja, no, kakšna urica spanja več bi mi pa res prav prišla." Brez babi-dedi servisa ne bi šlo, še doda, ampak se oba z možem trudita, da bi bil čas, ki ga preživita z otrokoma, najbolje izkoriščen. Prosti čas definira po svoje, pravi, in to se res sklada z njeno srčnostjo, ki se ji zrcali že na obrazu: "Življenje jemljem kot prosti čas, saj vse stvari počnem s srcem in rada. Če ne bi bila prezaposlena, bi mi bilo najbrž zelo dolgčas in težko bi funkcionirala v takšnih razmerah. Pridejo trenutki, ko padeš dol in potrebuješ predvsem spanje, ampak ko dobim odmerek, grem naprej v akcijo. In dokler bo ta energija prisotna, bom srečna."

Vedno si postavlja nove cilje

Ni lahko začeti svoj posel, a vendar je Hajdi, ki je prej sicer delala kot bančnica, očitno uspelo. "Sama zase nikoli ne bom rekla, da mi je uspelo, ker bi to preprosto pomenilo moj konec. Vedno znova si postavljam nove cilje, nove izzive, in ko so doseženi, pridejo spet novi in novi. Nenehno se izpopolnjujem in izobražujem, saj želim svojim strankam ponuditi tisto nekaj več. Otroških trgovin je ogromno, malo pa je trgovin, ki dejansko poznajo, kaj prodajajo. Prodajajo samo zato, da prodajajo, moj cilj pa je najprej poglobljen pogovor s stranko in nato svetovanje. Sama kot mamica dveh malčkov zelo dobro razumem, kaj mamice potrebujejo, in več informacij mi stranka zaupa, lažje in bolje lahko svetujem. O uspehu lahko govorim takrat, ko je moja stranka zadovoljna."

Priporočamo