Hajdi Korošec Jazbinšek: Prve počitnice z Dantejem

Družinica se je odpravila na izlet s čolnom. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
7. 8. 2014

Nekdanja otroška zvezdnica Hajdi Korošec Jazbinšek, ki se je letos poročila in prvič postala mamica, se je z možem in malim Dantejem odpravila na prve skupne poletne počitnice.

Kmalu po prihodu v Makarsko sta družinico neprijetno presenetila dež in mraz, ki je v tem letnem času resnično nenavaden pojav. Slabo vreme so izkoristili za potovanje po obali Dalmacije in se odločili za izlet v Split, ki je Hajdino najljubše mesto.

"Vreme ni bilo tipično dalmatinsko in še domačini so se pritoževali nad letošnjim poletjem, ampak nam je kar ustrezalo, saj smo bili lahko ves dan aktivni. Če seveda ni deževalo," je pojasnila Hajdi, ki je vsak skupinski trenutek tudi marljivo beležila s fotoaparatom na telefonu.

Te počitnice so bile toliko bolj posebne seveda zato, ker se je mlada družinica prvič podala na pot z malim Dantejem, ki je na svet prijokal marca letos.

"Prvi dopust smo preživeli v 550 km oddaljeni Makarski, kamor smo se podali sami. Malo naju je skrbelo, kako bo Dante prenesel pot, saj je imel le slabe štiri mesece, vendar ni bilo nobenih težav," je pojasnila Hajdi, ki jo je zaradi materinskega instinkta seveda skrbelo. Po dolgi vožnji so se ustalili v prijetnem obmorskem domu, kjer so imeli ogrevan bazen, kar je prišlo še kako prav, saj jim vreme prvih nekaj dni ni bilo najbolj naklonjeno.

Družinica je nato dan izkoristila za obisk prelepega Splita, česar se je najbolj razveselila prav Hajdi, saj je to eden izmed njenih najljubših kotičkov. Sicer pa je mlada mamica tudi popolnoma navdušena nad navtiko, ki je njena velika ljubezen.

"Glede na to, da je navtika predvsem moja velika ljubezen, s katero sem navdušila tudi Urbana, sva peljala Danteja tudi na čoln. Želeli smo do otoka Brač, pa nam je uspelo le do pol poti," doda Hajdi, ki pove tudi, da so na dopustu z družino doživeli manjšo nezgodo, zaradi katere so se malce prestrašili.

"Nekje na sredini poti je odpovedal en motor, a k sreči smo imeli še enega, tako da smo se lahko varno vrnili nazaj. Dante je vožnjo sicer odlično prenašal, saj sta ga zibanje in brnenje motorja prijetno uspavala, je pa nama malce srce skočilo v hlače, ko je prišlo do okvare. Ko sva bila še sama, nama je bil to pustolovski izziv, zdaj, ko imava otroka, pa je situacija popolnoma drugačna," še pove Hajdi, ki je vesela, da se je na koncu vse dobro izšlo in da so z družino doživeli veliko nepozabnih trenutkov.

Priporočamo