Hajdi Korošec Jazbinšek s pretresljivim zapisom povedala, kako težko ji je gledati sina, ki joka in ostaja brez stikov

Hajdi Korošec Jazbinšek s pretresljivim zapisom povedala, kako težko ji je gledati sina, ki joka in ostaja brez stikov (foto: Mare Vavpotič) Mare Vavpotič
16. 12. 2020

Uspešna podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek priznava, da je šola od doma vse večji stres, ki ga otroci le še s težavo obvladujejo.

"Po moje se nikoli ne bom navadila na to našo novo realnost ... Kakorkoli sem pozitiven človek in v vsaki, še tako slabi situaciji najdem razlog za smeh, mi tole z našimi otroci res ne gre skupaj. Kdo smo mi, da jim lahko odvzamemo pravico do druženja? Kdo smo mi, da jim jemljemo pravico do socialnih stikov, normalnega izobraževanja in čustev. Težko mi je, ko vidim ta nasmeh sreče, kako je vesel, da vidi svoje prijatelje in učitelje na ekranu. Težko mi je, ko vidim kako bi se jih rad dotaknil ampak vsega kar se lahko dotakne je hladen ekran," je svojo pretresljivo izpoved na Instagramu začela podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek

"Ravno zato, se kljub stresu, tempu in usklajevanju trudim razumeti njegove izpade in takrat ko mi že skoraj popustijo živci, stopim nazaj, zadiham in poizkusim negativno energijo spremeniti v objem, v ljubezen. Ravno danes zjutraj je bila situacija, ko ga nikakor nisem mogla prepričati, da morava delati za šolo. Trmaril je, ugovarjal in nikakor ni hotel sodelovati. Takrat sem zadihala, se pomirila in ga objela. Pobožala po tej majhni glavici in mu rekla, da ga razumem, da vem, da je težko, da vem, da pogreša družbo in da je prav in normalno, da tako čuti. Stisnil se je k meni, razjokal in potem sva začela znova."

"Saj ni toliko problem nalaganje dodatnih obremenitev na nas starše, mi smo močni, bomo mi to zmogli ampak največja škoda se dela našim otrokom, ker jim jemljemo normalno otroštvo. Ne želim dramatizirati ampak zgolj izliti svoja razmišljanja in dileme, ki me vsak dan bolj težijo," je skrušeno zaključila Hajdi, ki vsak dan težje opazuje šolanje svojega sina na daljavo in se ob tem seveda sprašuje, kdaj se bo vse to končalo in bo mogoče spet malo bolj normalno zadihati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Priporočamo