Hajdi Korošec Jazbinšek še vedno prepeva za svojo dušo in srce

Hajdi Korošec Jazbinšek še vedno prepeva za svojo dušo in srce (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
25. 10. 2018

Že ko jo takoj na začetku vprašamo, kaj vse prikupna mamica počne danes, vidimo, da je vpeta v številne aktivnosti.

“Hm, raje me vprašajte, česa ne počnem. (smeh) Smo kar aktivni, vsi po vrsti! Sem predvsem mamica, družinska ženska, tu sta že dva otroka, fantka – Dante je star štiri leta in pol, Evan pa tri leta. Poleg tega imamo danes trgovinico Hajdi.si v Celju in v Ljubljani v sklopu Minicitiya. Postavljamo nove koncepte, do staršev prijazne trgovine, v katerih ponujamo dojilnico, previjalnico, igralnico, v Celju pa smo v sodelovanju z muzejem novejše zgodovine, ker delujemo v prostoru, ki je star več kot 200 let, razstavili tudi najbolj udarne kose, tako da smo pravi mali časovni muzej in otroška trgovinica.

Prav tako pa imamo Unicefovo točko, torej se k nam lahko zateče kakšen otrok, ki ima težave. A to še ni vse, da ne boste mislili. (smeh) Hotelom ponujamo še sobice hajdi.si, v okviru katerih z najbolj trendovskimi igračami uredimo prijetno okolje za otroke. Recimo meni in mojemu možu ni nikoli uspelo, da bi v miru pojedla kosilo pri dveh otrocih, tako da sva se domislila, da se otroci vmes zamotijo, starši pa v miru pojejo kakšno tortico ali pa spijejo kavico. Ta zgodba je trenutno kar uspešna in smo zelo zadovoljni,” nam je o svojih številnih aktivnosti zaupala Hajdi.

Od pevke do poslovne ženske

In kako se je otroška zvezdnica spremenila v poslovno žensko? “Pri vsaki stvari, ki se je lotim, sem zelo temeljita. Za mano je deset let glasbene kariere, v Sloveniji imam še vedno rekord po prodaji – več kot 60 tisoč kaset. Da, takrat so bile kasete, ki jih danes skorajda ni več. Zatem sem 13 let delala v banki kot svetovalka, potem pa sem spoznala zdajšnjega moža Urbana, s katerim sva se odločila, da ustanoviva svoje podjetje, povezano z malčki, saj me je veliko mamic spraševalo, kje sem kupila to in ono. In ker je mož sistemski administrator, mi je za rojstni dan podaril domeno Hajdi.si, nato pa se je vse začelo,” je na kratko svojo pot opisala zgovorna Štajerka.

Na vprašanje, ali kaj pogreša glasbene odre, je odgovorila: “Glasba te vsekakor zasvoji. Tega ti ne more nihče vzeti! Pri meni se je namreč zgodila ena zadeva – nisem mogla biti več otrok, založniki pa so me želeli videti kot otroka, čeprav sem bila že veliko dekle, ki je želelo ustvarjati druge stvari. In ker interesi niso šli skupaj, sem se odločila za študij ekonomije ter se pozneje zaposlila na banki. No, je pa res, da še vedno rada obiskujem dobre koncerte, prepevanje pa si privoščim pod prho.”

Seveda za konec nisva mogla mimo vprašanja, ali jo po tolikih letih še vedno ustavijo na cesti in 'pocukajo' za rokav? “Da, to pa res velikokrat. Včasih se mi zdi, da je ta Hajdi iz prejšnjega življenja, pa sama pozabim na to. Velikokrat me res prijetno ogovorijo, ker ima zdaj vsa ta moja generacija svoje otroke, ki jim predvaja te pesmi. Zato sem zelo vesela, da pesmice, ki jih je napisal pokojni Brendi, še vedno še kako živijo, in ta občutek je res nepopisen in lep,” je odgovorila Hajdi ter dodala, da tudi Dante in Evan zelo veliko poslušata Hajdi in da je imajo včasih že poln kufer.

Odkril jo je Brendi

Hajdi je pred skoraj 30 leti odkril Brendi, ki ji je tudi pisal pesmi ter s svojo založbo Mandarina izdajal kasete, ki so šle takrat za med. Ko je bilo mladi Hajdi komaj 13 let, je izdala svoji prvi album s preprostim naslovom Hajdi. Zanj je prejela diamantno ploščo za prodanih 60 tisoč kaset, kar je svojevrsten rekord. V karieri je posnela 42 pesmi, njen največji hit pa je bila prva pesem Naš kuža, ki jo je predstavila daljnega leta 1990.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Primož Predalič, Igor Zaplatil, Sašo Radej

Priporočamo