Hajdi Korošec: "Obleke so mi prav še danes"

Vir: Lea
16. 8. 2013

Nekoč je prepevala Naš kuža in druge pesmi, ki so se zasidrale v srce več generacij, danes pa se postavna Celjanka Hajdi Korošec z največjim veseljem in nostalgijo spominja časov, ko je bila čez noč izstreljena med zvezde.

"Še vedno si rada zapojem pesem Naš kuža, nikoli se je ne bom naveličala," s širokim nasmehom pove simpatična Hajdi, ki se je iz majhnega dekleta prelevila v pravo lepotico, saj ima pri 34 letih zavidanja vredno postavo in obraz, ki ga leta še niso načela.

Hajdi je do tega dne ohranila ljubkost in zdi se, da ima zgovorna Štajerka v rokavu še marsikateri adut. Njena nadarjenost je večplastna, saj neznansko uživa v življenju in se veseli vsake zabave, kjer je v igri mikrofon."Takrat se prelevim v pravega MC-ja, nič me ne ustavi," pove Hajdi, ki sicer že dolgo nima več želje po nadaljevanju glasbene kariere.

A vseeno se zdi, kot da je na neki način čas zamrznil, saj so ji na naše veliko začudenje še vedno prav obleke, ki jih je na odru nosila kot dekle.

"Brez problema še danes smuknem v obleko, ki sem jo nosila na prvem nastopu. Takrat mi je bilo 10 let in prvič sem na televiziji zapela pesem, ki mi je popolnoma spremenila življenje. Obleko za nastop na Lojtrci domačih je naredila Tatjana Dremelj.

"Vse obleke so mi prav in velikokrat sem jih že uporabila tudi za maškare, saj se takrat izjemno rada našemim," pove pevka, ki se je s pomočjo svojih kostumov prelevila tudi že v Marilyn Monroe. Vsa zahvala gre legendarni modni oblikovalki Jolandi Thaler, ki ji je pred več kot 15 leti sešila prvo obleko.

O tem, kaj počne danes, kje živi in kako se je soočala s slavo v Sloveniji, je Hajdi spregovorila v intervjuju, ki ga lahko v celoti preberete v novi številki revije Story.

Priporočamo