Hannah in Raay združila moči za Moldavijo

Hannah in Raay (foto: Aleš Pavletič in Helena Kermelj) Aleš Pavletič in Helena Kermelj
Vir: Story
13. 2. 2014

Pevka Hannah Mancini, ki nas je lani zastopala na izboru za Pesem Evrovizije, je pred kratkim združila moči z uspešnim glasbenim producentom Raayem, s ka­terim sta v velikem slogu udarila na tuji trg. Pripravila sta uspešnico za nacio­nalni izbor v Moldaviji, kjer njuna pesem že velja za favoritinjo.

Čeprav bi marsikdo mislil, da med pevko Hannah Mancini in producentom Raayem vlada rivalstvo, sta dokazala ravno nasprotno. Kot glasbena avtorja sta se odlično ujela v idejah in že nekajkrat sodelovala pri projektih za nekatere založniške družbe. Eno od njunih skupnih pesmi so slišali tudi v Moldaviji, nad njima pa se je navdušila mlada in uspešna glasbena izvajalka Diana Staver.

"Povabili so naju, da pripraviva pesem za njihov nacionalni izbor za Pesem Evrovizije. Najino skladbo je zapela mlada zvezdnica Diana Staver in izmed 70 pesmi je bila izbrana prav najina, 11. marca pa bo znano, ali bo pesem šla tudi na Evrovizijo," nam je pojasnila Hannah, ki nam je zaupala tudi nekaj besed o pevki.

"Diana je mlada zvezdnica, ki je na glasbeni sceni v Moldaviji sicer bolj nova, a prav zato toliko bolj zanimiva. Njen glas je zvenel tako dobro, saj je najino pesem, ki je res težka, tudi zaradi visokih tonov, odpela popolno. Bila sva zelo vesela, da ji je uspelo brez težav odpeti pesem, ki jo je pripeljala do velikega finala. Naslov pesmi je One and All, pod njo pa smo podpisani Raay, Charlie Mason in jaz. Seveda si zdaj vsi želimo, da bi prišli daleč, kolikor se da, vse do Evrovizije. (smeh) Karkoli se bo zgodilo, smo zadovoljni že s tem, da je naša pesem del nacionalnega evrovizijskega izbora v Moldaviji," je še v smehu dodala nasmejana Američanka.

In kako je sploh prišlo do sodelovanja z Raayem? "Sama sem kot glasbena avtorica vedno rada ustvarjala v različnih žanrih in z različnimi avtorji. Odkar pomnim, cenim Raayevo dobro uho za uspešnice, ki jih res dobro sproducira, zato je tudi prišlo do pogovorov o skupnem sodelovanju. Raay je zelo talentiran in entuziastičen ustvarjalec, s katerim sva že sodelovala pri nekaterih odličnih projektih," je še povedala Hannah, ki je sicer polno zaposlena z različnimi projekti, seveda pa se veseli tudi nadaljnjega sodelovanja z Raayem, s katerim bosta zagotovo postregla še z marsikatero skupno uspešnico.

Napisal: Nejc Simšič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 07/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 07/2014

Story Story 07/2014, od 05. 02. 2014