Hannah Mancini: 4. julij praznovala s češnjevo pito

Hannah Mancini: 4. julij praznovala s češnjevo pito (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
20. 7. 2017

Prejšnji teden so Američani praznovali enega največjih praznikov, in sicer 4. julija, ko je ameriški dan neodvisnosti, ki se navadno označi z bohotnim ognjemetom, prav tega pa se iz svojih otroških dni še kako spominja tudi pevka Hannah Mancini, ki zdaj svoje ameriške praznike praznuje z doma spečeno češnjevo pito.

Da je slavje ameriškega dneva neodvisnosti na drugi strani Atlantika točno takšno, kot ga vidimo v filmih, nam je priznala tudi pevka, ki je že pred leti svoj dom našla v Sloveniji. Ognjemeti, zabave, prijatelji, družina, dobra hrana in dolge poletne noči so brez dvoma drobci, ki tudi Hanno vrnejo v preteklost, ko je 4. julij praznovala pri babici, v majcenem mestecu v Koloradu, kot pravi, pa se kljub velikemu navdušenju nad tem dogodkom tradicija njenega praznovanja v Sloveniji ni nadaljevala.

"Če sem popolnoma iskrena, letos 4. julija nismo praznovali na čisto pravi dan. Udeležila sem se dogodka na ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji, kjer pa Dan neodvisnosti vsako leto praznujejo na drugi dan. Letos smo ga na primer praznovali 29. junija," nam je povedala pevka in dodala, da se je njeno veliko praznovanje 4. julija zaključilo s selitvijo v Slovenijo.

"Na ta dan v Ameriki na veliko poka, in to je še posebej v tako majhnih krajih, kot je ta, iz katerega prihajam, velika stvar. V Sloveniji ognjemeta sredi poletja za 4. julij ni, zato takšnega slavja tu ni. Je pa res, da vsako leto na ta dan spečem češnjevo pito, ki jo je moja babica v preteklosti vedno pripravljala," nam je povedala in dodala, da se je sicer v preteklih letih tudi že zgodilo, da so vroče mesece preživeli v Združenih državah in spet doživeli strast tega ameriškega praznika.

"Ko sem bila mlajša, smo s starši živeli v istem mestu kot moji stari starši. Ti so imeli hišo na hribu, iz katere smo vedno gledali ognjemete, moja babica je za to priložnost naredila domač sladoled, doma pripravljeno češnjevo pito ... skratka, bilo je tako kot v filmih," je opisala in nadaljevala, da ji bodo lepi občutki iz babičine hiše na hribu za vedno ostali v spominu.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story29/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 29/2017

Story 29/2017, od 13. 07. 2017