Hannah Mancini: "Bila je ljubezen na prvi pogled!"

18. 2. 2016

Pevka Hannah Mancini in njen mož Grega sta pred kratkim praznovala častitljivo obletnico poroke, saj sta usodni da dahnila pred 15 leti.

Par, ki je sicer skupaj že polni dve desetletji, je pravi navdih, saj sta v tem času doživela že veliko vzponov in padcev, a nikoli nista izgubila tal pod nogami. Njuna zgodba je pravzaprav pravljična, o čemer nas je dokončno prepričala prijetna, ljubezniva in nadvse talentirana Hannah.

In čemu bi lahko Hannah in Grega pripisala uspeh dolgoletnega zakona?

Hannah pravi, da je to kombinacija več stvari. "Prva stvar je ta, da moraš biti s partnerjem, ki je tudi tvoj najboljši prijatelj. Ta oseba te mora znati nasmejati in razumeti, in to so te bolj zabavne stvari, potem pa so tu še kompromisi. Oba morata biti pripravljena nenehno sklepati kompromise, kar je zelo, zelo pomembno. Tretja stvar pa je, da pustiš partnerju, da se gradi, se razvija, pri čemer ga moraš podpirati. Ne smeš se počutiti ogroženo, ker je pri odnosu izredno pomemben tudi občutek varnosti," modro pojasni Hannah, ki je bodočega moža spoznala med nastopom na poroki in bila je ljubezen na prvi pogled!

"Spoznala sva se na poroki (bodočih) skupnih prijateljev, na kateri sem nastopala kot pevka. Grega in njegovega prijatelja sem opazila, ker sta bila (in Greg še vedno je) prav postavna moška, in lahko rečem, da je bila ljubezen na prvi pogled, ker me je izredno privlačil. Ko sva se spoznala, sem takoj opazila, da je tudi dokaj sramežljiv, kar se mi je prav tako zdelo simpatično, poleg vsega pa je bil izredno prijazen. Njegov prijatelj je bil pravzaprav tisti, ki si je upal narediti korak več, saj me je povabil na zmenek, jaz pa sem neustrašno rekla, da me pravzaprav zanima njegov prijatelj. (smeh) Nisem imela česa izgubiti in izkazalo se je, da je Greg samski, in tako me je povabil na zmenek. Hecno je, da je bil šest let pozneje Gregova poročna priča prav prijatelj, ki me je prvi povabil na zmenek," v smehu pove pevka, ki je bila presrečna, da je našla svojega princa na belem konju. Njun prvi zmenek je bil dokaj klasičen, pravi Hannah, ki se je na ta dan iz Los Angelesa odpravila h Gregu v Newport Beach.

"Peljal me je na suši in bilo je izredno zabavno," se spominja. Pozneje je par še pred poroko velikokrat odšel v Slovenijo, od koder so Gregovi starši, in nekega dne jo je njen bodoči mož peljal na beneški karneval, kjer je tudi pokleknil.

"Lahko si predstavljate, da je bilo kar romantično, (smeh) in res sem bila srečnica. Potem sva odpotovala nazaj v Ameriko in se nato kmalu za stalno preselila v Slovenijo, kjer sva zdaj že deveto leto," še izvemo. V vseh letih skupnega življenja sta veliko prepotovala.

"Velikokrat sva se odpravila v sosednjo Mehiko, potovala sva po Ameriki, pozneje pa sva si ogledala dobršen kos Evrope. Odšla sva tudi na Maldive in v Šrilanko ... Na poročno potovanje sva odšla v Indijo. Res imava veliko lepih spominov na skupna potovanja v te neverjetne države. Sicer pa sva živela v dveh državah in se preselila že vsaj desetkrat, odkar se poznava. Sprva sva imela stanovanje, nato sva kupila hišo, jo prodala, se preselila v Slovenijo, se tu selila kar nekajkrat. (smeh) Tako da sva imela veliko različnih finančnih stadijev. (smeh)" Hannah in Greg sta ostala skupaj, ker oba čutita, da sta si usojena.

"Ne bom rekla, da je bilo vedno popolno in kot v raju, kar ve vsak, ki je dolgo poročen. Če lahko preživiš nekatere življenjske ovire brez večjih problemov, kot so zasvojenost, nezvestobo, nasilje in takšne stvari, je vredno ostati. To te lahko pripelje do res lepega stanja, in čeprav se morda sliši klišejsko, vaju padci lahko tudi utrdijo. Prav tako si nikoli ne bi želela prestati vsega, kar sva, s kom drugim, ker sva v tem času skupaj zgradila res veliko," pove Hannah v zaključni misli.

Napisala Manja Plešnar

Fotografije Osebni arhiv

Značke: Hannah Mancini