Hannah Mancini: Boemska družina

Hannah in njen mož Greg se velikokrat nasmejita na račun humoristične serije Dharma in Greg, v kateri so Dharmini starši zapriseženi hipiji, Gregovi pa povsem aristokratski. Tako kot njuni!  (foto: David Paige) David Paige
Vir: Story
6. 12. 2012

Pevka in vodilna vokalistka skupine Xequtifz, Američanka Hannah Mancini, izhaja iz izjemno za­nimive družine, ki je morda celo malce ekscentrična. Mama in oče, ki živita v Ameriki, izhajata iz povsem različnih kultur, in tudi Hannin mož Greg, čigar slo­venski starši so imigrirali v Ameriko, je tako rekoč Američan, zato se v družini pretaka veliko zanimive krvi in nenavadnih strasti.

"Res bi lahko rekli, da izhajam iz nadvse 'funky' družine, saj so moji starši tipični predstavniki hipijevske generacije," v smehu razloži Hannah, ki je bila vzgojena v povsem svobodomiselnem duhu. Zaradi odprtosti staršev je odraščala v hiši, kjer ni bilo prostora za pravila, kar je Hannah včasih pogrešala, saj je v mladosti naokoli hodila skoraj bosa in napol gola: "Sicer sem odraščala v lepem predelu Princeton, New Jersey, kjer se je šolal moj oče, a staršem je bilo povsem vseeno, pravil ni bilo prav veliko."

Oba izhajata iz izredno vernega okolja, kjer je bil tovrsten življenjski slog nekaj povsem nedoumljivega, zato sta bila skupaj malce uporniška. Hannah zase pravi, da je zaradi njunega vpliva tudi sama precej uporniška, kar ji pride prav pri glasbenem udejstvovanju: "Po naravi sem takšna, da grem velikokrat proti toku, čeprav po drugi strani živim precej uravnoteženo družinsko življenje z možem Gregom in hčerko Astrid."

Mama Maria, ki je na pol Portoričanka, in oče William, ki je po narodnosti Skandinavec, sta že zaradi različnih ozadij zanimiva kombinacija, izredno neobičajna pa sta tudi njuna poklica. Mama je vrsto let delala kot socialna delavka in bila dnevno priča hudim konfliktom v družinah.

"Služba je bila zahtevna in obremenjujoča, saj je bila odgovorna za družine in otroke, ki jih je morala v večini primerov tudi odtujiti od nasilnih družin, tako da je to zelo vplivalo na njeno odločitev, da bi rada pomagala drugim," pove Hannah, ki je vesela, da se je mama iz povsem ljubiteljskega ukvarjanja z astrologijo zdaj tudi poklicno preusmerila in svoje življenje posvetila zgolj astrološkemu delu, ki ga proučuje že zadnjih 30 let.

"Mama je res globoko v tem, kako se ravnajo planeti, kako potujejo energije in kaj se dogaja v našem življenju, pogojeno z vsemi vidiki. Za velike konflikte, ki se dogajajo po svetu, je prepričana, razlog tiči v planetih in njihovi energetski povezavi z nami," pojasni Hannah, ki je vesela, da se njena mama ukvarja z astrologijo, saj se k njej velikokrat zateče po pomoč, včasih pa ji je pomoč ponujena v obliki dolgih elektronskih sporočil, kar pevki ni všeč.

"Včasih mi mama po tem, ko se slišiva po telefonu, čez tri ure pošlje elektronsko sporočilo, dolgo za cel roman, kar mi gre včasih pošteno na živce. V njem do zadnje podrobnosti analizira najin pogovor in ponudi nešteto rešitev ali modrosti." Po drugi strani pa ji je mama pomagala pri več odločitvah, ki so bile življenjskega pomena. Med drugim je zaslužna tudi za to, da se je Hannah dokončno odločila preseliti se v Evropo.

"Takrat sem bila v dvomih, saj nisem želela opustiti kariere v Kaliforniji, zapustiti družine in prijateljev. Oba z Gregom sva dolgo razmišljala in zbirala pogum, čeprav sva vedela, da si izjemno želiva živeti v Evropi, tudi zato, ker sva želela tukaj vzgajati Astrid. Pomagal mi je mamin nasvet, saj mi je takrat povedala tudi, da bom v Evropi uspešna na glasbenem področju oziroma da bom imela veliko več možnosti za uspeh," svojo odločitev razloži Hannah, ki je do neke mere vraževerna.

"Smo v retrogradnem gibanju Merkurja, kar pomeni, da je popolnoma neprimeren čas za nove začetke. Zgodilo se je veliko čudnih stvari, nerazumevanje pri komuniciranju, stvari niso šle po načrtu, kar je izredno značilno za to obdobje. Ne sledim prav vsemu, kar astrologija ponuja, se pa velikokrat zamislim in opazujem." To je Hannah gotovo po­dedovala po očetu Williamu, ki je psiholog, a se že kar 20 let posveča budizmu in je vodja lokalne budistične skupnosti.

"Oče je izjemno zanimiv človek, z mamo sta veliko potovala po Indiji in Nepalu, kjer se je dodatno izobraževal. Ima svoj vsakodnevni ritual, saj vstane ob peti uri zjutraj in moli ter vadi jogo," razloži Hannah, ki očetovo vero spoštuje in sprejema. Oba z možem sta navdušena nad jogo in predvsem Greg je tisti, ki z očetom hodi na skupinske oddihe, povezane z duhovnostjo in popolno izolacijo od vsega.

Nova Story že v prodaji

Story