Hannah Mancini, pevka: “Treba je živeti trenutke in se boriti zanje!"

Hannah Mancini, pevka: “Treba je živeti trenutke in se boriti zanje!" (foto: Peter Giodani) Peter Giodani
Vir: Story
28. 1. 2018

Pevka Hannah Mancini je pred kratkim predstavila nov projekt Heron, ki ga je ustvarjala z dvema hrvaškima glasbenima producentoma. V okviru projekta je izdala nov album Momentum in videospot za prvi singel Two Lovers.

In kaj je rdeča nit njenega projekta? "Da je treba živeti trenutke in se boriti zanje, predvsem pa vedno imeti višje cilje v življenju," pravi Hannah.

Story: Heron je projekt, ki ste ga pripravljali več kot leto dni. Kako se je vse skupaj začelo, kje ste dobili navdih?

Vse skupaj se je začelo pred dobrim letom in pol. S producentom Krešimirjem Tomcem sem delala pri drugem projektu in takrat sva se zmenila, da bom začela delati svoj album, saj sem bila v zelo ustvarjalnem obdobju. Najprej sva se dobivala enkrat na teden, potem se nama je pridružil še Marco Grabbar. Navdih pri albumu je bilo vse, kar se mi je takrat dogajalo, vse ideje, ki sem jih želela uresničiti, in potem smo enostavno šli v studio in začeli, nato pa so nastali zvoki prinesli še več idej in materiala.

Story: Sodelujete s Krešimirjem Tomcem in Marcom Grabbrom. Kako ste se našli in kako je sodelovati z njima?

Z obema sem delala že v preteklosti. Z Marcom sva pred leti delala pri projektu, ki je glasbeno podoben projektu Heron. Z obema je odlično sodelovati, ker sta zabavna, zelo ustvarjalna in polna idej, hkrati pa sta zelo ekscentrična umetnika, ki skupaj delujeta že leta.

Story: Kaj vse ste se naučili od njiju?

Biti šefinja! Morda se sliši smešno, ampak nikoli nisem bila jaz glavna, saj sem do zdaj vedno samo sodelovala pri albumih kot gostja, tukaj pa je šlo za moj album, ki je grajen na meni, zato sem morala poskrbeti, da sem zadovoljna, sproščena in odločena, kaj hočem.

Story: Tako ste predstavili svoj glasbeni prvenec, album z naslovom Momentum. Kakšne skladbe in zvoki so značilni za ta album?

Vse pesmi so nekako ujeti trenutki in občutki, ki sem jih imela v sebi in sem jih izrazila skozi besedila v pesmih. Vse pesmi so zelo osebne, pa naj govorijo o ljubezni ali čustvih do sveta ali vseh sprememb, ki so nas doletele tisti trenutek.

Story: Na dogodku smo si lahko ogledali premierni videospot za prvi singel. Kakšna je zgodba videospota?

Prvi singel se imenuje Two Lovers (dva ljubimca, op. a.) in govori o zgodbi dneva v življenju ženske, ki se spopada z osamljenostjo. Ideja je del koncepta mladega režiserja Žige Krajnca. Imeli smo čudovito lokacijo, prelepo vilo z vinogradi, in zdelo se nam je zanimivo pokazati odnos med moškim in žensko, ki tam živita na videz popolno življenje, a je on ves čas na poti, ona pa je zaradi tega sama in osamljena. Ima vse, nima pa več ljubezni, in si jo želi dobiti nazaj. Gre za prebujenje ženske, ki se znajde na razpotju, ali bo poskusila še enkrat ali pa bo odšla naprej.

Story: Zakaj se album imenuje Momentum?

Ker je treba živeti trenutke in se boriti zanje, predvsem pa vedno imeti višje cilje v življenju. In ključ do uspeha pri doseganju teh ciljev je ta, da se osredotočamo na trenutke in manj na popolnost. Resnično vidim veliko pozitivnih pomenov, ki so se nam razkrivali pri ustvarjanju albuma, zato smo dali tudi tak naslov.

Story: Kakšni občutki vas prevevajo ob izdaji albuma in novega videospota?

Večinoma pozitivni, ker sem bila res neučakana, da bom projekt lahko predstavila. Bila sem tudi živčna in malo sem še vedno, saj čakam na prve odzive, za katere upam, da bodo dobri. Narediti nekaj zelo osebnega in potem to predstaviti vsem, ni lahka naloga, a sem kot glasbenica na izdelek zelo ponosna, verjamem vanj in stoodstotno stojim za njim.

“Osredotočam se na trenutke”

Story: Kaj sledi zdaj, ko je predstavitev albuma za vami?

Gremo korak za korakom, saj imamo takšno vizijo že od začetka. Velike načrte imam s projektom Heron, a sem realna in grem počasi. V načrtu je vsekakor nekaj velikih koncertov, ki so nekakšen logičen naslednji korak po promociji.

Story: Album Momentum pa ni edini album, ki ste ga izdali v teh dneh, kajne?

Res je. Ponosno lahko povem, da je luč sveta ugledal tudi album, ki sem ga posnela pred leti v Ameriki, in sicer z dvakratnim dobitnikom grammya, Larryjem Kleinom, ki takrat ni izšel. Zdaj ga je Larry končno izdal, tako da je nekakšen vintage album. Preden sem se preselila v Slovenijo, sem z Larryjem posnela album, nato je prišlo do menjave založb v Ameriki, pozneje sem rodila hčerko in stvari so šle mimo. Pred kakšnim mesecem pa me je Larry kontaktiral in povedal, da bo album izdal sredi decembra, kar je bilo zame res lepo presenečenje. Na albumu The Girl Hannah je veliko dobrega materiala in vesela sem, da sem ga lahko končno slišala.

Story: Vas v novem letu čakajo kakšni novi projekti ali želje, ki si jih želite izpolniti na glasbenem področju?

Predvsem, da bom še naprej uživala v nastopih, na odru in v studiu. Želim si veliko koncertov s projektom Heron in še naprej ustvarjati ter nastopati s skupino Xequtifz, ki je še vedno zelo aktivna, ne bom pa se branila niti novih projektov ter sodelovanj. V 2018 vstopam zelo pozitivno in optimistično.

Besedilo: Klavdija Rupar // Fotografije: Peter Giodani

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story2/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 2/2018

Story 2/2018, od 04. 01. 2018