Hannah Mancini se ni uvrstila v finale

Hannah Mancini (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
14. 5. 2013

V Malmöju na Švedskem se je začela Evrovizija 2013. Na prvem predizboru se je predstavilo 16 držav, med njimi tudi Slovenija. Letos nas je predstavljala Hannah Mancini, ki pa se žal ni uvrstila v finale.

S pesmijo Straight Into Love je Hannah nastopila tretja, njen odrski nastop pa so popestrili trije plesalci iz plesne skupine Maestro. Za koreografijo je poskrbel Anže Škrube, pod stajling pa se je podpisala modna oblikovalka Jelena Proković.

Poleg Slovenije so se na prvem polfinalnem večeru predstavile še Avstrija (Natalia Kelly: Shine), Estonija (Birgit: Et Uus Saaks Alguse), Hrvaška (Klapa s mora: Mižerija), Danska (Emmelie de Forest: Only Teardrops), Rusija (Dina Garipova: What if), Ukrajina (Zlata Ognevich: Gravity), Nizozemska (Anouk: Birds), Črna Gora (Who See: Igranka), Litva (Andrius Pojavis: Something), Belorusija (Alyona Lanskaya: Solayoh), Moldavija (Aliona Moon: O Mie) Irska (Ryan Dolan: Only one survives), Ciper (Despina Olympiou: An Me Thimasai), Belgija (Roberto Bellarosa: Love Kills) in Srbija (Moje 3: Ljubav je svuda)

Od vseh naštetih so se v finale uvrstile: Moldavija, Litva, Irska, Estonija, Belorusija, Danska, Rusija, Belgija, Ukrajina in Nizozemska.

Drugi predizbor za pesem Evrovizije 2013 bo v četrtek, 16. maja, ko bomo dobili še drugi sklop finalistov, ki se bodo skupaj s predstavniki Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije, Italije in Švedske za laskavi naslov pesem Evrovizije 2013 v finalu pomerili v soboto, 18. maja.

Sicer pa je letos naša evrovizijska predstavnica vzbudila zanimanje tudi pri kolegih v modnem uredništvu. Lepo pevko ste tako lahko pred kratkim občudovali tudi na naslovnici revije Elle. Z njo se je pogovarjala tudi naša novinarka Meta Kač. Kaj vse ji je Hannah zaupala, preberite v članku Hannah Mancini: Seksi na drugačen način.