Hčerkica Boštjana Čukurja (6Pack Čukr) in Nike je pred rokom prijokala na svet

Hčerkica Boštjana Čukurja (6Pack Čukr) in Nike je pred rokom prijokala na svet (foto: Luka Švigelj in Iris Brglez za Sviglo Production) Luka Švigelj in Iris Brglez za Sviglo Production
Vir: Nova
5. 11. 2018

Glasbenika 6Pack Čukurja je kar pogrelo, ko so mu na pregledu njegove žene Nike dejali, da jo peljejo v porodno sobo. 

Na sobotno popoldne se je namreč njuna hčerkica, ki sta jo poimenovala Flora, odločila, da pred rokom prijoka na svet! Kar pet tednov prehitro je Flora presenetila Boštjana in njegovo Niko. “V 35. tednu se je zgodilo, ko me je v soboto okoli poldneva začelo pritiskati v trebuhu. Sprva sem mislila, da gre za čisto nepomembno ščipanje, zato sva se odpravila še na sprehod s Tončijem in Spirom. Ampak ni se nehalo,” je povedala Nika.

Par se je zato odločil, da se odpeljeta na pregled v UKC Maribor, kjer so po sprejemu ugotovili, da gre za popadke in da je Nika pripravljena na porod. “V bistvu sem bil kar malo v šoku, saj se nekako pripravljaš na tisti datum, ki ti ga določijo. Saj veš, da so odstopanja in številni ti rečejo, da so rodili po določenem datumu. Midva pa sva imela skoraj še mesec dni. No, in posledično še nekako sam nisem bil pripravljen. Potem pa se je vse skupaj odvijalo zelo hitro. V nekem trenutku, ko je bilo vsega konec, sem se celo pošalil, da je moja žena Nika rodila tako, kot da bi šla na kavo,” nam je zaupal Boštjan.

V porodni sobi

Mnogo očetov se ne odloči, da bi sodelovali pri porodu, in tudi matere ne želijo, da bi jih moški videli v bolečinah. Pri Boštjanu je bilo drugače. Ves čas je bil v porodni sobi in spodbujal ženo Niko. “Bila je sobota in kot nalašč ni bilo gneče. Velik poklon moji ženi Niki in v bistvu vsem ženskam, ki na svet podarijo tako dragocen zaklad, kot je otrok. Pri nama je vse teklo res gladko in v roku ure in pol po sprejemu sva v rokah že držala najino rožico. Zdi se mi, da se je moja Nika že sama prepričala v glavi, da bo vse tako potekalo, in res je. Pozitivno mišljenje in dobra volja. Sam pa sem bil tudi ob pogledu na hčerko v nekem pozitivnem transu, prevzeli so me veselje, radost, nepopisni občutki,” še prizna Boštjan.

Zlatenica

Majhna Flora se je rodila pet tednov prehitro in posledično je imela še zlatenico. Pri novorojenčkih, ki se rodijo pred 37. tednom (Flora se je rodila v 35. tednu), se to zgodi skoraj v 80 odstotkih. “Rada bi se zahvalila vsej ekipi v UKC Maribor, in sicer ginekologinji in porodničarki Maji Lampelj z ekipo, babici Sari in vsem, brez katerih si ne znava predstavljati, da bi tako gladko teklo,” sta še dodala Nika in Boštjan.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Luka Švigelj in Iris Brglez za Sviglo Production

Priporočamo