Hči Ane Hrovat in Tiborja Baieeja upihnila prvo svečko!

Hči Ane Hrovat in Tiborja Baieeja upihnila prvo svečko! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
10. 10. 2017

Leto dni je že minilo, odkar sta Ana Hrovat in Tibor Baiee postala starša mali Noemi, na njenem prvem praznovanju pa smo se v družbi številnih gostov tokrat zabavali tudi mi in izvedeli, kako je družinica preživela prvo leto. 

"Z vsakim dnem, ko moja mala princeska odrašča in je vse bolj odzivna in igriva, se najin odnos krepi in zares sem zaljubljen. Na začetku sem se precej lovil in včasih zaradi službenih obveznosti in narave dela malo postavil na stranski tir. No, zdaj se trudim, da bi večino prostega časa preživel z njo in se že neizmerno veselim vzgoje in skupnih lepih trenutkov," nam je za začetek povedal Tibor, ki je obenem zamenjal tudi naravo svojega dela.

"Prav zaradi tega sem daljša vodenja in animacijo zamenjal za pisarniško in projektno delo, kjer sem tudi napredoval in se končno ustalil ter redno zaposlil. Še vedno pa se kdaj zgodi kakšna nepredvidljiva situacija, ko vskočim in odpotujem na kakšno destinacijo, a zdaj tudi tam nastopam v bolj primerni vlogi," je pojasnil Tibor in dodal, da so sicer imeli z organizacijo Noeminega rojstnega dne veliko preglavic. 

"Najprej smo prvi piknik zaman odpovedali zaradi slabe napovedi, in potem komaj našli nov datum, ki bi vsem povabljenim ustrezal, in za vsak slučaj rezervirali še pokriti bar. Na koncu pa je isti dan Noemi zbolela in je vse padlo v vodo. Celo zabavo smo zato preselili v naše stanovanje, kjer smo praznovali v družinskem krogu z dvonadstropno torto, ki jo je spekla Ana," je povedal Tibor, ki je letos Noemi še pomagal z odvijanjem rojstnodnevnih daril.

"Dobila je veliko nove plastike v obliki igrač, pa tudi nekaj plišastih igrač in lepih obek, čeprav ima vsega že za izvoz," nam je povedal in dodal, da sta se z Ano sicer najbolj razveselila avtosedeža, za katerega je skupaj stopila vsa družina. "Po dolgem in temeljitem iskanju smo ga kupili pri avtosedezi.si, ki so bili daleč najbolj prijazni, si zares vzeli čas in nam v salonu predstavili vse podrobnosti. Ključno pa je bilo dejstvo, da gre za vzvratni avtosedež, saj so dokazano petkrat bolj varni od tistih naprej obrnjenih in zmanjšujejo možnost smrtne poškodbe tudi do 92 %," nam je pojasnil skrben očka in dodal, da si kljub novemu avtosedežu v bližnji prihodnosti ne bo mogel vzeti prosto za kakšen daljši potep.

"Z Ano težko usklajujeva dopuste, zato se bodo na prve počitnice verjetno odpravili komaj okoli božiča, ko bomo verjetno obiskali kakšne toplice. Poletni dopusti nam pa na splošno veliko bolj ustrezajo, zato hranimo dneve dopusta bolj za ta čas," priznava Tibor, ki se je minulo poletje z družino kar trikrat odpravil na morje.

Kaja Milanič