Helena Blagne: Delam, kar mi pravi srce

Vir: Story
4. 3. 2011

Manj kot mesec dni je do velikega koncerta Helene Blagne Zaman v Areni Stožice, kjer bo primadona slovenske glasbe prva osvojila veliki oder in tako stopila v čevlje tujih glasbenikov, ki so do zdaj nastopili v največji slovenski koncertni dvorani.

Helena je že pred desetletjem in več postavljala mejnike v slovenski glasbi; s prodajo plošč, s popularnostjo in ne nazadnje s številom tistih, ki so želeli od blizu videti njeno poroko. A Helena je premikala meje tudi z obiskom svojih koncertov, saj je kar šestkrat zaporedoma napolnila Halo Tivoli, med drugim tudi veliko ledeno dvorano, poleg tega pa orala glasbeno ledino na slovenski sceni, tako z odrskimi nastopi, skladbami, zahtevnim igranjem v gledališču, pristopom do oboževalcev, javno podobo in še čim.

V zadnjem času, ko so nekateri že šepetali, da se počasi umika, je udarila s polno močjo. Tako kot prva dama slove­nske glasbe, kot jo številni radi imenujejo, to zna, saj ne le pripravlja enega izmed največjih koncertov pri nas ta trenutek, ampak tudi nov album, za katerega je izbrala uveljavljene in preverjene avtorje ter producente. Helena pač nikoli ne počiva, saj kljub svojemu statusu tega ne zna, trdno drži v rokah vajeti svoje kariere in spretno krmari skozi čeri, ki jih zahteven poslovni odnos - glasba je namreč prav tako posel - nastavlja vsem izvajalcem.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story