Helena Blagne in Nace Junkar 30 let nazaj in danes, ko sta znova skupaj

Helena Blagne in Nace Junkar 30 let nazaj in danes, ko sta znova skupaj (foto: Planet TV) Planet TV
18. 10. 2019

Helena Blagne in Nace Junkar sta se v novi oddaji Pri Črnem Petru, ki jo lahko že spremljamo na Planetu, znova vrnila na tisto čarobno in nepozabno obalo, ki sta si jo delila pred natanko tridesetimi leti.

Seveda govorimo o zimzeleni uspešnici Vrniva se na najino obalo, ki je osvojila srca leta 1989, na poletnem festivalu Melodije morja in sonca. Helena Blagne in operni pevec Nace Junkar, ki se je takrat podal še v zabavnoglasbene vode, sta združila moči in glasova v skladbi Vrniva se na najino obalo, ki je bila v celoti delo Ota Pestnerja.

Naključje je hotela, da sta nato slavila še vsak zase, oba prepevajoč o mornarjih: najprej Nace s Slovenskim mornarjem, kar je bila tudi druga avtorska zmaga za Pestnerja, nato pa še Helena (ob spremljavi skupine Don Juan) z Mojim mornarčkom. Helena in Nace sta nato skupaj posnela še nekaj duetov: Čuvaj to ljubezen, Napitnica (La Traviata) in slovensko različico olimpijske pesmi Amigos para siempre (v slovenščini Prijatelja za vedno) iz leta 1992 ...

In kje sta 30 let kasneje? Helena Blagne je še vedno vpeta v glasbene in gledališke odre, Nace Junkar pa precej manj. Kljub temu, da skupaj zelo redko nastopata, sta se vseeno odzvala povabilu 'črnega petra' ter še enkrat združila moči in zapela uspešnico, ki je stalnica ob nedeljskih čestitkah. In ker se nekateri še kako radi spominjajo tistih časov, se lahko na posnetku vrnemo 30 let nazaj in primerjamo, kakšna sta bila Helena in Nace takrat ter kakšna sta danes. Razlika je očitna, ali pač ne?

In še posnetek iz leta 1989, ko sta slavila na odru MMS v Portorožu:

Priporočamo