Helena Blagne je izkusila tudi žalostne trenutke

Helena Blagne je izkusila tudi žalostne trenutke (foto: Jaka Bizjak) Jaka Bizjak
Vir: Lady
13. 6. 2018

Ena in edina glasbena diva Helena Blagne je v življenju okusila že prav vse – tako srečne kot tudi žalostne trenutke. Predvsem slednjih je bilo zadnje čase kar nekaj, sploh ko govorimo o pranju umazanega perila iz njenega nekdanjega zakonskega življenja, ki dobiva nove in nove razsežnosti.

Čeprav je bila ta življenjska zgodba, ki je bila pred skoraj 20 leti okronana z rojstvom sina Kristijana, zaključena že pred časom, je Mitja Zaman pred kratkim znova poskrbel za presenečenje, saj je na sodišče vložil tožbeni zahtevek, ker je želel dokazati, da je v odmevnem zakonu s Heleno Blagne prav on služil milijone, o katerih je vedno rad govoril.

A kot kaže, Mitja sodišča ni prepričal, saj je priljubljena pevka na obravnavah uspešno dokazala, da je 'sporno' hišo v Žabnici pri Brezovici kupila sama, prav tako pa je v nekdanjem skupnem gospodinjstvu služila ona, saj so bila devetdeseta za glasbenike zlata leta, Blagnetova pa je bila takrat izjemno popularna in še bolj zaželena na glasbenih in festivalskih odrih. "Helena Blagne se med procesom ni dosti vznemirjala, saj je bil izid pričakovan. Dokazala je, da je vse premoženje ustvarila sama in da je Zaman svoj delež ob ločitvi že zdavnaj dobil. Med procesom se je izkazalo tudi, da to ni bil prvi Zamanov poskus, da bi se dokopal do nečesa, kar mu ne pripada. "Moja stranka se je namreč že v preteklosti spopadala s poskusom goljufije, zato je proti Zamanu vložila tudi kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja goljufije in ponarejanja listin," nam je zaupala Helenina odvetnica in specialistka za področje civilnega prava Neža Dular.

Album po desetih letih

Ker resnica vedno najde svojo pravo pot, se je glasbena diva v tem času osredotočila na eno in edino ljubezen – glasbo. Helena ima za letošnje leto ogromno načrtov in takšne žalostne zgodbe, ki se vlečejo kot jara kača, jo le še okrepijo.

"Novembra izide moj novi album. Skladbe bodo v mojem slogu, baladne in čustvene, tako da lahko rečem in ponovim, da bo vse tako, kot je značilno zame. Malce se še odločam med naslovom, in sicer ali bo Vedno prvi ali pa Ti boš vedno prvi," pripoveduje Helena, ki se zelo veseli izida tega albuma, saj bo to avtorski album po desetih letih.

Kot smo izvedeli v prijetnem pogovoru s Heleno Blagne, to ne bo edini letošnji projekt, saj menda pripravlja še eno zelo zanimivo predstavo, da o pevski šoli niti ne govorimo. "O gledališki predstavi še ne smem nič izdati, lahko povem le, da začnemo vaditi septembra in da se obeta odlična in zelo odmevna predstava. Tudi zasedba je in bo nadvse zanimiva. Pevska šola se prav tako odpre v septembru, datum avdicije je že znan, in sicer bo to sobota, 29. septembra, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Pestro bo," je sklenila Helena Blagne, za katero se zdi, da je to leto znova tisto pravo in vsekakor njeno. Kot kaže, bo jesen resnično pestra!

Besedilo: Alesh Maatko //