Helena Blagne: "Na slovenskem glasbenem področju je suša"

Helena Blagne: "Na slovenskem glasbenem področju je suša" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
31. 8. 2017

Edina prava diva slovenske glasbe Helena Blagne bo nastopila v izjemno uspešnem muzikalu Alpska saga. Zaupala pa nam je, da bo septembra doživela še eno veliko prelomnico, saj se bo po dolgem času spet vrnila z novo pesmijo. "Zelo dolgo sem iskala pravo pesem in zdaj sem jo vendarle našla," nam je presrečna povedala.

Muzikal Alpska saga, v katerem v glavnih vlogah blestijo Tilen Artač, Ana Maria Mitić, Jernej Čampelj in Kristina Mišović, bo za predstavo v ljubljanskih Križankah 1. septembra dobil prav posebno gostjo: samo Heleno Blagne. Heleno smo poklicali in skromno je povedala: "Samo pela bom en komad, pesem Mačo! Združili smo se za predstavo v Križankah, saj gre vendarle za devetdeseta leta. V tistih letih je bil moj komad Mačo namreč veliki hit in smo se odločili, da bom zapela tega."

Muzikal Alpska saga se ukvarja s slovensko glasbeno zgodovino v 80. in 90. letih, ko sta na odrih vladali skupina Agropop pa seveda tudi Helena Blagne, ki je ikona tistega obdobja. Helena s skupino Agropop sicer nikoli ni nastopala: "Nikoli nismo skupaj stali na odru, vendar smo bili takrat vsi zelo aktualni: Agropop, Don Juan ...to so bili tisti časi. Veliko smo se srečevali na nastopih, skoraj vsak vikend."

To bo uspešnica!

K sodelovanju jo je povabil šef Agropopa in avtor Alpske sage, glasbenik Aleš Klinar: "Aleš me je povabil, sicer pa on zdaj zame ustvarja nove skladbe. Septembra bom namreč izdala novi singel in tega se strašno veselim, ker mi je Aleš naredil stoodstotno uspešnico! Napisal mi je odlično skladbo, pripravljam se tudi na videospot. Ti mi gredo sicer zelo na živce, ampak zdaj je trend tak, da brez videospota ne moreš promovirati glasbe. Vizualni efekt je zelo pomemben. Lahko že povem, da bosta do 10. septembra pesem pa tudi videospot končana in potem gremo v eter. Končno! Veste, zelo težko dobim skladbo, ki bi ustrezala, ker je na našem slovenskem glasbenem področju kar neka suša, slabo stanje. Težko dobim nekaj, kar mi je všeč. Ampak če jaz ne verjamem v pesem, potem mi bo občinstvo verjelo še manj," pove Helena z navdušenim glasom – nad pesmijo je res popolnoma navdušena.

E. J.