Helena Blagne: Nikoli ne bom izgubila upanja

Helena Blagne: Nikoli ne bom izgubila upanja (foto: Raay production) Raay production
Vir: Lady
3. 10. 2018

Helena Blagne je sicer svojo vrnitev napovedala že pred časom, ko je po nekaj letih premora izdala novo skladbo Ti boš vedno prvi, ki se je hitro zasidrala v srca njenih oboževalcev.

Od nekdaj je veljala za največjo divo slovenskega glasbenega prostora, bogata kariera jo je ponesla tudi v opero, zato ni nič čudnega, da je niti daljši premor ni ustavil pri vrnitvi na sceno. Tako se je s svojo ekipo zaprla v studio, kjer polna zagona in svežine pripravlja skladbe za prihajajoči album. Prva izmed skladb, ki bo zaživela na radijskih postajah, ima preprost naslov Kar bo, pa bo. Je skladba o večnem upanju ter zgodba o tem, da se je včasih vredno prepustiti toku življenja in usodi ter nikoli ne izgubiti upanja.

“V življenju sem si velikokrat rekla, kar bo, pa bo. Pa čeprav po tiho vedno sledim začrtani poti, nikoli ne delam nečesa na silo. Enako je bilo, ko sem se popolnoma spontano odločila za krajši premor in čakala na prave skladbe, novo svežino in nekaj, kar mi bo dalo tisto iskrico, ko bom spet s polnim zagonom svojim poslušalcem postregla z novimi skladbami. Ti boš vedno prvi je to pot odprl in ne morem povedati, kako zelo se veselim, da vse skladbe, vključno z novo po desetih letih, spet zaživijo v Tivoliju. V Tivoliju je bil moj prvi velik samostojni koncert, na katerega me vežejo čudoviti spomini. Zato sem tudi letošnjega poimenovala Ti boš vedno moj prvi. Čas je, da skupaj ustvarimo nove spomine z novimi skladbami. V zadnji se bodo, verjamem, našli številni. Meni je segla do srca prvič, ko sem jo slišala, in neučakano čakam, da jo lahko delim z občinstvom,” je o veliki vrnitvi povedala Helena, ki je v zadnjih letih bila bitke predvsem v zasebnem življenju, saj je od ločitve in pranja umazanega perila na sodišču ostalo veliko grenkega priokusa. Vendar je tudi ob vsem tem ostala zvesta svojim življenjskim načelom, čustva pa je lahko prelila na glasbeni papir.

Zmagovalni tandem

Pri nastajanju novih skladb je Heleni na pomoč priskočil producent in avtor številnih uspešnic Raay Vovk. “Vesel sem, da lahko s Heleno ustvarjam uspešnice, ki bodo, o tem sem prepričan, ostale. Verjel sem, da imamo nekaj dobrega in da je Helena s svojimi čustvi in izrazitim glasom dodala tisti pečat, ki je potreben za nekaj večnega, da pa se bo vse skupaj tako poklopilo, sem si bolj kot ne samo po tihem želel. Album je v nastajanju, pesmi so prekrasne, Kar bo, pa bo pa je ena najlepših, kar sem jih kdaj uglasbil.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografiji: Igor Zaplatil, Raay production