Helena Blagne odkrito o tem, kako je finančno uspela in kaj ji je pomagalo

Helena Blagne odkrito o tem, kako je finančno uspela in kaj ji je pomagalo (foto: Goran Antley) Goran Antley
20. 5. 2022

Slovenska primadona Helena Blagne ne skriva, da ji finančna stabilnost veliko pomeni.

Ekonomsko srednjo šolo, ti, Helena? Zakaj?

Ja, ziher je ziher. (Se prešerno nasmeji.) Mama in oče sta bila delavca. Jasno sta nam postavila meje, delo je bila največja vrednota naše družine. Ko tako skromno živiš, ne smeš ničesar prepustiti naključju. Pet nas je bilo, si misliš? Mama se je poročila z očetom, ki je bil deset let mlajši od nje, in pripeljala v zakon moje tri sestre. Jaz in brat Hajni sva se jima rodila kasneje.

Ana Klašnja komentirala, kako ima Lado Bizovičar kosmate noge, tole ji je odgovoril

Zdi se mi, da mi je znanje ekonomije pozneje v življenju pomagalo. Vedno sem znala dobro gospodariti. Izhajala sem iz skromnosti. Včasih mi uspe iz nič ustvariti blišč. Vedno natančno vem, kaj si lahko privoščim in česa ne. Nikoli nisem imela nemogočih želja, le enkrat me je prijelo, da sem si kupila pregrešno drago obleko za nastope.
Blišč in glamuroznost, ki ju vidiš, nista sad razmetavanja denarja. Vse natančno premislim in sem tudi na tem področju ustvarjalna. Točno vem, kaj na odru dobro deluje, v kakšni obleki sem videti dobro. Če imam idejo, si obleko celo sama skreiram, zašije pa mi jo šivilja.

Rada plemenitim denar. Zanimivo, kajne? Skromnost, ki sem jo živela v naši družini, me ni omejevala. Lahko bi čepela kje v kotu, sovražila denar, životarila in se pritoževala. Znam biti skromna, vsak dan. Vem namreč, da je razmetavanje denarja objestnost, uresničevanje materialnih želja le slepilo. Rada služim denar s svojim lastnim delom. Pošteno. No, to je tudi ena izmed vrednot, ki sem jo dobila v otroštvu. Mama je vedno govorila, da je poštenje najboljše vzglavje. 

Vir: Onaplus