Helena Blagne: Pri meni ni polovičarstva

Helena Blagne: Pri meni ni polovičarstva (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
22. 3. 2018

Čeprav je Helena Blagne v življenju dosegla vse, kar si je nekoč kot majhna deklica želela, je glasbena diva zadnje čase motivirana kot že dolgo ne. Letos ima pred seboj nekaj zelo velikih in odmevnih projektov, česar se neizmerno veseli, čeprav po drugi strani ve, da bo morala biti zaradi tega zelo disciplinirana in še bolje organizirana, da bo vse skupaj izpeljala profesionalno.

Vsi tisti, ki poznamo Heleno Blagne, vemo, da v njenem poslu ni polovičarstva, ampak je trdo garanje, ki ga številni ne vidijo, saj opazijo oziroma vidijo le končni projekt na odru. Zadnji med najbolj uspešnimi je zagotovo glasbeni oziroma pesem Ti boš vedno prvi, za katero Helena pove, da je ena njenih ljubših, če ne najljubša.

Da je res tako, priča tudi podatek, da bo imela ta čustvena balada na YouTubu že milijon ogledov. In ravno takšen topel odziv daje pevki nove moči. In kaj Heleno Blagne še napolni z energijo? "Čeprav zadnji dnevi minevajo zelo hitro, včasih ob številnih aktivnostih celo prehitro, se poskušam umiriti – odvisno koliko mi dopušča čas – predvsem v naravnem okolju, saj ne nazadnje živim v naselju, kjer imam to možnost na dlani. Poleg tega pa sem doma rada precej bolj sproščena in svobodna, povsem brez obveznosti, saj se lahko le tako lahko človek v miru spočije in si nabere novih moči," nam pripoveduje pevka, ki doda, da vsak glasbenik potrebuje veliko počitka, da je nato psihično pripravljen na nove izzive. Kaj pa fizična moč?

"Za fizično moč pa skrbim tako, da rada tečem, jezdim in sem čim več z živalmi," odgovori Helena, ki je zadnje čase aktivna tudi na družbenih omrežjih, kjer svoje zvesto občinstvo obvešča o vseh aktivnostih. In ena izmed njih – šola petja – bo zaživela že v kratkem. Blagnetova, ki se tega projekta zelo veseli, pravi, da bodo vse podrobnosti glede avdicije in poučevanja znane kaj kmalu.

Prav tako pa se Helena še bolj veseli novega albuma, ki ga bo poimenovala po zadnji uspešnici: "Imam nekaj zelo dobrih skladb, tako da sem glede tega izjemno dobre volje, saj sem lep čas čakala na dobre melodije, ker takšne ne pridejo kar čez noč. Veste, danes je zelo težko dobiti dobro skladbo. Sploh zame, ki sem izraznočustvena pevka je toliko težje, saj mi mora tudi tekstovno ugajati."

Pri meni ni polovičarstva

Za konec leta pa priljubljena pevka pripravlja še veliko koncertno turnejo, ki bo zaokrožila njeno 30-letno delo na glasbenih odrih.

Besedilo: Alesh Maatko // foto: Igor Zaplatil, Radio2

Priporočamo