Helena Blagne se večkrat zahvali za vse, kar ima

Helena Blagne se večkrat zahvali za vse, kar ima (foto: Jaka Bizjak) Jaka Bizjak
Vir: Story
15. 1. 2018

V prazničnem času je ob obilju daril in miz, ki se šibijo pod količinami hrane, pomanjkanje družin v stiski še toliko bolj očitno. Med prazniki so se tako na Radiu 1 spomnili tudi na pomoči potrebne in z 28-urnim dobrodelnim maratonom zbirali denar za vse družine, ki si le s težavo karkoli privoščijo. Njihovo čudovito gesto je podprla množica znanih obrazov, med njimi slovenska glasbena diva Helena Blagne, ki je obiskala studio na Mestnem trgu in skupaj z voditelji radia zapela svojo novo uspešnico.

Pevka Helena Blagne je glasno pozdravila gesto Radia 1, ob tem pa z nami delila spomine na svojo dolgoletno kariero in številne koncerte, med katerimi so bili številni tudi dobrodelni: "Tudi sama imam v svoji 30-letni karieri za seboj natančno 676 prireditev, od dobrodelnih do zasebnih gest. Vse te nagibe glasno pozdravljam. Glasbeniki imamo namreč izjemen privilegij, da lahko na svoj način pomagamo pomoči potrebnim. Vendar pa je pot do cilja večkrat strma, čeprav se kljub temu splača."

Dobrodelnost so ji v veliki meri privzgojili starši, nekaj pa je je skozi leta posvojila tudi sama. "Prihajam iz skromne ruralne družine, kjer dobrodelnost raste skupaj s teboj. Verjamem, da je to velika veličina človeka - to, da pomaga, kadar lahko, in na svoj način," nam je zaupala Helena in ob tem opozorila na pomen moralne drže, pa tudi dela in poštenja: "To so trdni temelji za uspeh, za mirno življenje. Poštenje je najboljše vzglavje."

Na žalost se zdi, da je tega danes vedno manj, prav zato so geste, kot je dobrodelni maraton priljubljene slovenske radijske postaje, deležne številnih pohval in pozornosti. V božičnem času, se strinja kraljica slovenskih src, ljudje postanemo bolj čustveni, morda tudi bolj radodarni. Družbo ji je v prestolnici delal sin Kristjan, ki ga glasbenica vzgaja v duhu poštenosti, z željo pomagati drugim. "Saj smo vendarle socialna, humana bitja. Starši smo vendarle otrokom najboljši zgled. Smo ljudje, tako je čut za sočloveka nekaj povsem nujnega. Egoizem zunaj zdravih meja odpade," je prepričana Helena, ki se ob žalostnih zgodbah večkrat zahvali za vse, kar ima, družino, bližnje in uspešno glasbeno pot.

Hvaležna je za vse, kar ima, tako se ne le takrat, kadar ji gre slabo, temveč tudi v trenutkih, kadar ji gre dobro, zahvali: "Zahvalim se Bogu, neki višji energiji. Zdi se mi, da tako lažje živim." Naj se sliši še tako klišejsko, pa vendar je hvaležna tudi za zdravje, tako sebe kot tudi svojih najbližjih. "Saj veste, kako pravijo stari ljudje: Če je zdravje, potem je vse. Hvaležna sem, da lahko delam, da sem v nekem trenutku doživela krasno zgodbo z mojo novo uspešnico, ki je bila lepo sprejeta pri ljudeh. Glasbeniki potrebujemo odziv poslušalcev, saj ti odsotnost tega reže krila," nam še zaupa glasbena diva, ki na krilih svojega občinstva kar poleti.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije Jaka Bizjak/Raay music

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story2/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 2/2018

Story 2/2018, od 04. 01. 2018