Heleni Blagne sin rad skuha kosilo

Heleni Blagne sin rad skuha kosilo (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
3. 10. 2018

Helena Blagne ni le vrhunska glasbenica, je tudi izjemno karizmatična osebnost, od katere se lahko vsi česa naučimo, saj je okusila tako žalostne kot vesele trenutke. 

Predvsem slednjih je zadnje čase toliko, da jih je težko strniti v nekaj povedi. Pa vendarle, ena in edina Helena bo v svoji izjemno uspešni glasbeni karieri letos takoj po Miklavžu v ljubljanski Hali Tivoli praznovala 30. obletnico.

“Tega večera 8. decembra, ki bo zaokrožil moje 30-letno glasbeno zgodbo, se tako zelo veselim, da z veseljem delim te srečne trenutke. Iskreno sem si prav želela oder tivolske dvorane, saj sem tu začela koncertirati. Veste, ta oder ima posebno energijo, energetsko mi je zelo blizu, kar je zelo pomembno, saj me tako nastop, v katerega je v vloženega veliko truda, še bolj izpolni, ne nazadnje pa so na koncu koncerta še bolj zadovoljni moji številni in zvesti oboževalci,” pripoveduje Helena, ki se je - kar se dih jemajoče postave tiče - vzela v roke.

In kako ji ob številnih aktivnostih vse to uspeva? “Predvsem so tu treningi in še enkrat treningi, disciplina, organizacija ter asketsko življenje. In seveda čim bolj zdrava prehrana, nobenega ponočevanja, prav tako velik ne alkoholu in nikotinu … Skratka, veliko discipline,” dodaja Blagnetova, ki priznava, da zelo rada spi, saj je spočito telo mnogo bolje pripravljeno na nove izzive, ki jih pri vrhunski glasbenici ne manjka.

In ravno ti izzivi, predvsem pa nove pesmi, za katerimi stoji njen producent Raay, jo zadnje mesece in tedne zelo osrečujejo, saj se nove melodije spogledujejo z njenimi prvimi uspešnicami. “Raay je izjemen glasbenik, kar pa je še bolj pomembno, zna delati z interpretom, saj na koncu iz tebe potegne tisto najboljše, kar je za nas glasbenike izjemno pomembno. Res je odličen, tako da sem vesela, da sva se tako dobro ujela. Poleg tega ve, kaj si želim, kar je pri ustvarjanju novih pesmi, ki jih bom še letos predstavila na novem albumu, zelo pomembno,” pojasni vrhunska glasbenica. Najbolj sveža, ki je nastala izpod peres nadarjenega Raaya, je Kar bo, pa bo.

“V življenju sem si velikokrat rekla ‘Kar bo, pa bo’. In čeprav potiho, vedno sledim svoji začrtani poti, nikoli ne delam nečesa na silo. Enako je bilo, ko sem se spontano odločila za krajši premor in čakala na prave skladbe, novo svežino in nekaj, kar mi bo dalo tisto iskrico, ko bom spet s polnim zagonom poslušalcem postregla z novimi skladbami. Ti boš vedno prvi je to pot odprl in ne morem povedati, kako zelo se veselim, da vse nove skladbe, vključno z novo Kar bo, pa bo, po desetih letih znova zaživijo v Tivoliju,” pove Helena, ki se bo še pred jubilejnim koncertom predstavila v zabavni zgodbi Menopavza.

Ponosna mama: Sin je zelo redoljuben

Heleni Blagne ob strani stoji tudi sin Kristijan, ki mamo večkrat razvaja s pripravo domačega kosila, prav tako pa poskrbi, da je domače ognjišče pospravljeno. “Res sem ponosna nanj! Je zelo redoljuben - veste, to je za vsako mamo največja nagrada ... Sicer bova pa jeseni oba zelo delavna. Kristijana oktobra čaka študij na pravni univerzi, mene pa koncerti in še prej predstava Menopavza,” nam je še zaupala Helena, ki je na zadnje vprašanje, ali je za ta njen nasmeh v očeh morda kriva nova ljubezen, v smehu odgovorila: “Sem zaljubljena v glasbo!”

Raay: “Helena mi brezpogojno zaupa”

“Sodelovanje s Heleno Blagne je zelo fluidno … Veste, s Heleno sva glede sodelovanja sicer govorila že pred nekaj leti, a je vedno prišlo kaj vmes ali z moje ali pa z njene strani. Nato pa se je zgodila pesem Ti boš vedno prvi, kjer sva se ob pravem trenutku in pravi skladbi našla tudi glasbeno. Danes sem vesel, da lahko s Heleno ustvarjam uspešnice, ki bodo, o tem sem prepričan, ostale. Že pri tej pesmi sem verjel, da imamo nekaj dobrega in da je Helena s svojo emocijo in izrazitim glasom dodala tisti pečat, ki je potreben za nekaj večnega, da pa se bo vse skupaj tako poklopilo, sem si bolj kot ne samo potihem želel. In tudi album je v nastajanju, pesmi so prekrasne, trenutno aktualna Kar bo, pa bo pa je ena od najlepših, kar sem jih kdaj uglasbil,” nam je povedal producent Raay, ki je ob tem še dodal, da kar se ustvarjanja novih melodij tiče, mu glasbena diva povsem zaupa.

Na vprašanje, ali se pri tem ustvarjanju ozira tudi na njene prve uspešnice, ki so jo izstrelile med zvezde, Raay odgovarja: “V mojih ušesih so vedno Helenini zlati časi, s katerimi je osvojila Slovenijo in tako postala kultna osebnost. Ko ustvarjam njene nove pesmi, želim občutiti enako, kot bi poslušal njene najuspešnejše pesmi. Ravno zato je bila recimo njen lanski hit Ti boš vedno prvi tako zelo uspešen.”

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 21/2018

Story 21/2018, od 27. 09. 2018