Helena Blagne ve, kdaj je pravi čas za novo pesem!

Helena Blagne ve, kdaj je pravi čas za novo pesem! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
28. 11. 2017

Po nekajletnem premoru se je glasbena diva Helena Blagne, ki kraljuje v srcih svojih oboževalcev in oboževalk že tri desetletja, spet vrnila. Seveda v velikem slogu in s pesmijo, ki govori o slovesu ljubljene osebe.

"To je lahko partner, lahko je otrok. Osebno pojem o sinu, ki odrašča in počasi, a zanesljivo stopa na samostojno življenjsko pot." Pesem nosi naslov Ti boš vedno prvi, avtor besedila Drago Mislej Mef pa je pred kratkim celo dobil Ježkovo nagrado.

Helena je na novo pesem čakala kar dolgo, a kot izkušena glasbenica in estradnica ve, kdaj je pravi čas. "Predvsem v noben projekt ne grem na silo, ker se ne obrestuje. Če ni dobre skladbe, se enostavno ne trudim, saj izgubljam dragoceno energijo, svojo kreativnost in še kako pomemben entuziazem. In nasprotno - če je skladba dobra, vanjo verjamem in seveda mi verjame tudi publika."

Tako je tudi z zadnjo pesmijo, ki je v trenutku postala uspešnica. Prvi odzivi poslušalcev so zelo dobri, še več: "Odzivi so odlični, če malo neskromno pokomentiram, so bili kar pričakovani. Že med snemanjem se je namreč čutilo, da je to to. Skladba je resnično 'top'!" Ko jo vprašam, kako se počuti, ko sliši svojo zadnjo pesem in vidi videospot za pesem, ki je, mimogrede, šele peti v njeni bogati glasbeni karieri, skromno odgovori: "To sem jaz. Moja prvinska čustva. To je skladba, na katero sem čakala za vrnitev na glasbeno prizorišče." In seveda Helena ve, kdaj bo kakšna pesem uspešnica. "Ko slišim melodijo določene skladbe, enostavno vem, ali bo uspešnica ali ne. To imaš ali pa nimaš v sebi."

Besedilo: Eva Jandl // Fotografije Raay music, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story47/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 47/2017

Story 47/2017, od 16. 11. 2017