Helena Blagne: Z družino v Avstralijo

Helena in Mitja naj bi se spoznala na enem od njenih nastopov, Helena pa je v Mitji našla somišljenika, podpornika, branitelja, skratka moškega, ki si ga želi vsaka ženska. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
18. 6. 2012

Ko se je pred dobrimi 16 leti Helena Blagne Zaman poročila s svojim možem Mitjo, je Slovenija skoraj obstala. Ljubljana, kjer sta zakonca Blagne Zaman dahnila usodni da, je tisti dan, 11. maja 1996, obstala.

"Še sama se prav dobro spominjam, kako je bilo vse okrog ljubljanske stolnice polno ljudi. To je bila resnično zvezdniška poroka, najbližje temu, kar vidimo v tujini, ko se poroči neka zvezdnica, ali celo najbližje kraljevi poroki. Slovenija, sploh pa takrat, česa takega ni bila vajena. Pa ni šlo za razkošje, daleč od tega, šlo je za to, da je se poročila največja zvezdnica slovenske glasbe in ljudje so svojo primadono Heleno želeli videti na njen poročni dan," se spominja ena od naših sodelavk, ki je med množico tudi sama stala v središču prestolnice, ki je tisti majski dan pokala po šivih.

"Ljudi je bilo toliko, da so celo svatje komaj prišli do cerkve. Helena je bila prelepa, žarela je kot vedno in njen Mitja je bil vidno ponosen moški, ki je dejansko lahko stal ob takšni ženski. Vzklikanja, čestitk, ploskanja po poroki ni in ni bilo konec, na Heleninem obrazu sta bila nasmeh in sijaj, ki ju ne bom pozabila," še naprej obujamo spomine.

Dve leti po poroki se je Heleni Blagne in nje-nemu možu rodil sin Kristijan, njun sonček, njun ponos, ki ga, kot tudi Helena sama pove, vzgajata tako, kot so njiju vzgajali njuni starši. Tisti, ki so družino videli večkrat skupaj, vedo povedati, da je Kristijan, ki je zdaj star že 14 let, prav lepo vzgojen fant, navezan na svoja starša, predvsem pa poln energije. Dosega tudi uspehe, saj že nekaj časa uspešno trenira tudi karate in osvaja najvišja odličja v svojih kategorijah.

Ponosna mama Helena in oče Mitja ga seveda pri vseh njegovih željah močno podpirata, družina pa čas, ki ga ima na voljo, rada preživlja skupaj in kljub zvezdniškemu statusu tudi na zelo 'zemeljske' načine. Tako so se pred leti odpravili na poletni oddih kar z avtodomom in prečesali velik del Evrope. Družinska ljubezen je pri Zamanovih vidna na vsakem koraku.

"Že če samo opazujete Heleno in Mitja, kako složno delujeta tako v poslu kot zasebno, vam je vse jasno. Hitro lahko dobite občutek, da iskrica med njima nikoli ne bo ugasnila, saj je jasno, da je Helena v Mitji našla zaveznika, soborca, podpornika in predvsem, da se ob njem počuti varno, kar je za žensko verjetno najbolj pomembno. Prav zato je tudi prilagodila svoje obveznosti družini in verjetno nikoli ne bi odšla na tako dolgo pot, kot jo spet čaka letos, sama," nam zaupa ena od družinskih znank zvezdnice, ki svojo zasebnost zelo skrbno čuva.

"Kar je moje, je moje in samo moje," je nekoč povedala Helena in tega se drži, še sploh zato, ker je za Heleno normalno vse tisto, kar počnejo vsi. Od igre in učenja s Kristijanom, do sprehajanja s psom in druženja s prijatelji ter skupnega uživanja v prostih trenutkih z možem in sinom.

Helena se že čez slab mesec dni odpravlja v Avstralijo, kjer je nazadnje s svojo glasbo gostovala že ped nekaj leti, dežela tam spodaj pa ji je bila od nekdaj odkrito všeč. Gostovanja, ki jih je prva dama slovenske glasbe imela v Avstraliji, predvsem pa dežela sama in tamkajšnje življenje so na Heleni pustili močen pozitiven vtis, predvsem pa je bila ponosna, da je Avstralijo obiskala z možem in sinom in da so tudi tako skupaj doživeli veliko lepega in novega.

Tudi letos ne bo drugače, saj bo Helena že šestič obiskala Avstralijo in tam Slovencem in tistim, ki imajo radi njeno glasbo, spet pripravila nekaj velikih koncertov. "Z menoj v Avstralijo seveda potujeta moja družina in moj brat, v deželi tam spodaj pa bomo preživeli mesec dni in pol. Čaka me devet nastopov in povedati moram, da so to prekrasni koncerti, polni čustev in dobre energije, pa tudi jaz se tja rada vračam, saj je Avstralija zares čudovita dežela, ki jo vedno rada obiščem," nam je povedala Helena, ki bo po dolgi in naporni poti dala tako kot vedno vse od sebe, da navduši in ljudem, ki živijo daleč od svoje domovine, pričara vsaj košček Slovenije.

Nova Story že v prodaji

Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri