Helena Blagne: Z dvignjeno glavo na sodišče

Številnim je ob pogledu na fotografijo preprosto zastal dih, in čeprav smo vajeni njene izjemne lepote, pevka še nikoli ni bila videti bolje. (foto: Primož Predalič, Profimedia, Sašo Radej) Primož Predalič, Profimedia, Sašo Radej
Vir: Story
29. 6. 2017

Ljubezenska pravljica, ki se je sprevrgla v javno in umazano pranje perila. Glasbena diva Helena Blagne, nekoč pravljična nevesta, se je v preteklem tednu na sodišču soočila z nekdanjim možem, poslovnežem Mitjo Zamanom. Pa vendar glasbenica na sodišče ni prišla poklapana in razočarana, temveč z visoko dvignjeno glavo in v neverjetni opravi.

Že aprila so v javnost pricurljale novice, da naj bi se nekdanji sanjski par razšel vse prej kot sporazumno. Nekdanji mož pevko namreč toži za 150.000 evrov, polovico vsega, kar sta v zakonu vložila v nepremičnine, ob tem pa ji je očital tudi razkošna darila.

Njuna skupna pot se je začela leta 1996, le leto po tem, ko sta se spoznala na rojstnodnevni zabavi, ki jo je Mitja priredil v slovitem ljubljanskem lokalu. Če lahko verjamemo Heleninemu nekdanjemu možu, je pevka v tistem času živela v majhnem stanovanju, po poroki pa naj bi se preselila v razkošno vilo v Žabnici. Zaradi davkov in umazane ločitve od žene Olge je Mitja vse imetje prepisal na Heleno in sina Kristjana, zdaj pa bi želel delež denarja nazaj. S tem se glasbenica, ki je na sodišču v zagovoru povedala povsem drugačno zgodbo, seveda ne strinja.

Helena Blagne, Mitja Zaman

"Vse premoženje sva ob ločitvi sporazumno razdelila in zame je ta zgodba končana," so se glasile besede plavolase dive, ki meni, da je prav ona služila kruh, medtem ko je Zaman predstavljal zgolj strošek. Odnos do nekdanjega moža je tako izkazala tudi z izbiro oblačil na sodišču, saj se je odela v črnino. Že pred časom je namreč v enem izmed intervjujev poudarila, da je črna vdova daleč najpametnejša žival na tem svetu, zato bi tudi sama po rojstvu morala slediti zgledu temu strupenemu bitju.

Številnim je ob pogledu na fotografijo preprosto zastal dih, in čeprav smo vajeni njene izjemne lepote, pa pevka še nikoli ni bila videti bolje. "Danes odhajam s sinom na sodišče, ker naju po mnogih letih ločenega življenja toži bivši zakonec in oče. Nizko se je spustil! To je pač odraz njegovega trenutnega stanja. Jaz pa še vedno mislim, da v končni fazi ni slabih ljudi, so le slabi karakterji. Mimogrede, ali se vam dopade moja oprava za sodišče?" je zapisala na svojem profilu na Facebooku in ob tem sprožila plaz pohval in komentarjev. Tudi mediji so se razpisali o njenem neverjetnem videzu in zdi se, da je Helena s tem zasenčila celo dogajanje na sodišču.

Helena Blagne

Ločitev Helene Blagne in Mitje Zamana je v slovenskem prostoru verjetno najbolj odmevna do zdaj, medtem ko so v svetu tovrstnega pranja umazanega perila v javnosti že vajeni.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Primož Predalič, Profimedia, Sašo Radej

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story26/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 26/2017

Story 26/2017, od 22. 06. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri