Helena in Smiljan Mori spregovorila o težki poti do otrok

Vir: Lea
27. 9. 2013

Helena in Smiljan Mori sta letos praznovala deseto obletnico poroke, a njuna zakonska pot se ni odvijala po njunih pričakovanjih. Močna želja po otročku se namreč ni in ni hotela uresničiti. A z veliko volje in združenimi močmi sta prebrodila tudi najhujše.

Helena bo o dolgi poti do tako pričakovanega otročka zdaj kmalu izdala tudi knjigo Jaz - Sima Mori, Čudež iz epruvetke.

"Knjiga je v prvi vrsti za naju s Smiljanom nastala kot najpomembnejša dediščina za najino Simo, da bo tudi takrat, ko naju več ne bo fizično z njo, razumela, kako zelo je bila ljubljena in zaželena, da bova vedno z njo in da bo črno na belem imela pred sabo vedno besede, ki so že zdaj eno glavnih vodil najine vzgoje – da je vse mogoče, če upaš, če sanjaš in če si za to pripravljen kaj narediti.

Je pa knjiga tudi zgodba za otroke, spočete z zunajtelesno oploditvijo, in pravljica s srečnim koncem za njihove starše. Odstira tabuje in premaguje strahove staršev, ki si želijo otroka.

To je zgodba za vse starše, ki želijo in čakajo, da bi končno dobili otroka z zunajtelesno oploditvijo," je o knjigi povedala Helena, za katero je bil uspešen šele deveti poskus zunajtelesne oploditve, hkrati pa je takrat stekel tudi postopek posvojitve otroka iz Rusije.

Več o presunljivi zgodbi družine Mori preberite v aktualni številki revije Lea, v kateri vas tokrat čaka dodatnih 16 strani kraljevih ljubezenskih zgodb.